Haber: Ahmet ÜNSAL
Üzücü olay Manisa’nın Yunusemre ilçesi Merkezefendi mahallesi 3819 sokak 64 numaralı Şirin Apartmanının zemin katında bir yıldır tek başına yaşamını sürdüren Remzi Çelik’in evinde meydana geldi.
78 yaşındaki Remzi Çelik, eşini yıllar önce kaybettikten sonra çocuklarına yük olmamak için oğlu tarafından tutulan kiralık dairede yaşamını sürdürüyordu. Çelik yakalandığı kanserden habersiz şekilde yaşamını sürdürürken önceki gün genel kontrolleri için oğlu tarafından İzmir’de doktoruna gitti.
Doktorunun muayenesi sonrası odadan çıkan Remzi Çelik, doktor ile oğlunun konuşmalarına kulak vermesiyle birlikte üç yıldır kanser olduğunu ve kontroller içinde doktora geldiğini öğrendi.Yaşlı adam Manisa’da yalnız yaşadığı evine geldiğinin sabahında ise oğlunun yemek getirmek için geldiği sırada daire kapısının açılmadığı arkasında açılmaması için bir engel olduğunu fark etti.Biraz zorlamayla birlikte daire kapısını açmayı başaran oğlu babasını kanlar içerisinde buldu. Hemen 112 acil merkezine aradı. Aynı apartmanda oturan hemşireyi çağırarak babasının nabzını kontrol ettirdiğinde yaşamını yetirdiğini öğrendi.
Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri Remzi Çelik’in ölümünde şüphe görmeleri üzerine olay yerine karakol birimleri ile olay yeri inceleme şubesi ekipleri geldi. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla da adli tabip olay yerine yönlendirildi.
Yapılan inceleme sonrasında Remzi Çelik’in yere düşerek başından aldığı yara sonrasında yaşamını yitirdiği belirlenmesinin ardından cesedi Büyük Şehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığına bağlı Cenaze işleri ekiplerince tabuta konulup polislerin yardımıyla olay yerineden kaldırıldı.
Bir yıldır birlikte oturduğu Şirin Apartmanı sakinleri ise Remzi Çelik’in ölümünden dolayı büyük üzüntü duyarken “Arada sırada balkona çıkıp tek başına oturduktan sonra evine giren pamuk dede idi.Mekanı cennet olsun” dediler.

Editör: TE Bilişim