Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Kula ilçesi Ayvatlar Mahallesinde 14.09.2020 günü "2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarına Muhalefet - Kula Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararına Aykırı Hareket Etme (Maske Takmamak) ve Yakalamalı Şahıs" olayı olduğu öğrenilmiştir.

Kula ilçesi Ayvatlar Mahallesi Çıngırakdere Mevkiinde 14.09.2020 günü saat 18.00 sıralarında yapılan istihbari çalışmalar sonucunda drone kullanılarak Şüpheliler E.A., A.G., K.Ş. ve K.Y. isimli şahısların ekskavatör ile izinsiz kazı yaptıkları tespit edilerek Kula İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanmışlardır. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılacaktır.

Olay ile ilgili E.A., K.Ş. ve K.Y. isimli şüpheliler hakkında Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda maske takmamalarına istinaden ilgili kuruma gönderilmek üzere tutanak tanzim edilmiştir.

Olaya karışan şüpheli K.Y. isimli şahsın yapılan kimlik kontrolünde arandığı tespit edilmiş olup, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine 15.09.2020 günü mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilecektir.

 

Editör: TE Bilişim