Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu.
"ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"
Enflasyonun olduğu yerde dengelerin bozulabileceğini belirten Erdoğan, Türkiye'ye karşı oynanan oyunların olduğunu ve bu ekonomik Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkacağımızı belirtti:
"ENFLASYONUN OLDUĞU YERDE DENGELER BOZULUR"
"Enflasyonun olduğu yerde dengeler bozulur. Ekonomik sıkıntılar elbette ki vardır. Kurdaki rekabet gücü yatırımda, istihdamda artışa yol açar.
Milletimizin hak ve özgürlükleri ile refahı konusunda yaşanan hiçbir gelişme kolay olmamıştır. Çok partili siyasi hayata geçişimizden sonra milli iradenin üstünlüğünü tanımak yerine tek parti faşizmini destekleyen her zaman olmuştur. Milletimize ağır maliyetler yükleyen bu sistemin ekonomik zorlukları da vardır.
Son 19 yıldaki güçlü siyasi idare, bu mücadeleyi verebilecek dirayete azme kavuştuk. Öncelikle sorunun adını doğru koymamız gerekir. Sadece kurdaki yükselişe bağlı olarak kimi ürünlerde ortaya çıkan artışlar istihdamı yatırımı etkilemez. Ülkemizde yaşanan durum tam da budur. Yani fiyat artışıdır.
Bugüne kadar tüm ülkelerde geçerli tek enflasyonla mücadele örneği görülmemiştir. Cari açığı olup da enflasyon yaşamayan ABD gibi ülkelerin sorun yaşamamasının nedeni paralarının rezerv olmasıdır. Geçmişte 1929, 2008 büyük krizlerini yaşayan küresel ekonomi yeni sınamalar karşısında ciddi bocalama içindedir.
"EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"
Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi denklemin dışına çıkarmak isteyenlerin oyunlarını görüyoruz. Ekonomik Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;
"Sözlerime Cuma günü bizzat yerinde sevinçlerini paylaşacağım, İzmirli kardeşlerimle başlamak istiyorum. 30 Ekim'de İzmir'de acı bir deprem yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Depremi ilk anından itibaren hükümet olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın imdadına koştuk.
"İZMİR'DE YAPILAN KONUTLARI 26 KASIM'DA TESLİM EDECEĞİZ"
İzmir'de 7 ayrı bölgede bin 391 konut, 302 dükkan inşa ettik. İzmir depreminden sonra yapılan yeni konutları 26 Kasım'da teslim edeceğiz.
20 YILA YAYILAN VADE İLE KOLAY ÖDEME İMKANI
İlk 24 ayı ödemesiz, 216 ayı ödemeli, 20 yıla yayılan bir vade ile takdim edeceğiz. 2+1 konutlarda aylık ödemeler 740 liradan, 3+1 konutlarda aylık ödemeleri 1.020 liradan başlayacak.
İzmirli depremzedeleri 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları 220-260 bin lira arasında, maliyetinin çok altında fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz.
Yeni, güvenli ve konforlu yuvaların İzmirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."
AYRINTILAR GELİYOR..

Editör: TE Bilişim