Türkiye, Covid-19 tedbirleri kapsamında 3 haftalık bir kapanma sürecine girdi. Bu sürede üretim dışında hiçbir iş yeri faaliyet gösteremeyecek ve ülke genelinde 17 Mayıs’a kadar sokağa çıkma kısıtlanması uygulanacak.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, tam kapanma kararına ilişkin açıklama yaptı. 

“ÜSTÜNKÖRÜ AÇIKLAMAYLA VATANDAŞLARIMIZI PANİĞE SÜRÜKLÜYORLAR”

İYİ Partili Akan açıklamasında, “Önlenemeyen koronavirüs vakaları nedeniyle ülkemiz, 3 haftalık bir tam kapanma sürecine girdi. Lebaleb kongrelerini yapanların tuzu kuru, ancak vatandaşımız büyük bir belirsizlik içerisinde. Bu üç haftalık kapanma sürecinde esnafımız, gündelik işçilerimiz ne yapacaklar? Ailelerine, kendilerine nasıl bakacaklar? Nasıl para kazanacaklar? Tam kapanma kararının üstünkörü bir şekilde açıklanması tüm vatandaşlarımızı paniğe sürükledi” dedi.

“HAZİNEMİZİN KİME VERİLDİĞİ BELLİ OLMAYAN PARASI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN KULLANILACAK MI?”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Koronavirüs vakalarının en aza indirilmesi için alındığı ifade edilen bu kararın altının doldurulması gerekiyor. 3 haftalık kapanma sürecinde mağdur olacak tüm vatandaşlarımız için ekonomik destek paketleri bir an önce açıklanmalı. Vatandaşlarımıza ‘Koronavirüsten korunmak için evinden çıkma, ama nasıl para kazanacağını açıklamıyoruz’ demek mi isteniyor? Hazinemizin kime verildiği belli olmayan milyar dolarları, vatandaşlarımız için kullanılacak mı? Bu tam kapanma sürecinde aşılama politikasında hızlanma olacak mı? Destek paketi açıklanmayan tam kapanma, halkımızın felaketi olacaktır. Hükümet, halkımızın sorularına cevap verecek kapsamlı açıklamayı bir an önce yapmalı ve vatandaşlarımızın maddi mağduriyetini karşılamalıdır”

Editör: TE Bilişim