HABER: MURAT YALÇIN 

İYİ Parti’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 9 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan il kongresine çevrildi. Son yapılan Salihli ilçe kongresinde adaylığını ilan eden mevcut İl Başkanı Hasan Eryılmaz, parti içinden Bülent Alkış’la yarışacak.   

Manisahaberleri.com olarak kongre öncesinde adaylara sorulara yönelttik.

İl Başkanı Hasan Eryılmaz seçimler ve rakibiyle ilgili sorduğumuz sorulara şu yanıtları verdi:   

-İki adaylı bir kongre olacak. Nasıl bir seçim bekliyor bizi?

- Öncelikle il başkanlığı için yarışacağım arkadaşıma başarılar diliyorum. Rakibimiz zenginliğimizdir. Bu arkadaşımız da partimizin içinden çıkmıştır. Sonuçta bu cesareti göstermiştir. Gönül isterdi ki başka adaylar da çıksın.  5-6 adayla gidelim seçime… Partiye gönül vermiş başka arkadaşlarımızın da aday olabilme cesaretini göstermesini isterdim.  Tabii ki karşımızdaki rakip güçlü. Belediye başkan adayları destekliyor kendisini. Yüksek İstişare Kurulu adayımız ve ikinci sıra milletvekili adayımız kendisini destekliyor. Yani bir sürü destekleyen arkadaş var. Tabii bu bir hizmet yarışı. Herkes vatanına milletine hizmet edebilme adına bu yarışa çıkıyor.  Bu bağlamda yarışacağım rakibime başarılar diliyorum.

-Bahsettiğiniz kişiler neden sizi değil de rakibinizi destekliyor?

-Biliyorsunuz biz yerel seçimlere girdiğimizde bir sabote ile karşılaştık. Yerel seçimler öncesinde milletvekilimiz bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlayarak partiden ayrıldı. Biliyorsunuz İYİ Parti Iğdır'da HDP'nin kazanmaması için adayını geri çekmişti. Manisa'da da İYİ Parti'nin aday çıkardığı her ilçede HDP aday çıkardı. Hatta HDP, bizim adayımız olan yerlerde diğer partilere de örtülü destek verdi. Ve ondan sonra kıl payı bazı ilçeleri kaybettik. Sonuç itibarıyla geçmişteki hatalardan ders alarak ileriye daha güçlü bir şekilde, daha doğru bir şekilde bakarak yolumuza devam edeceğiz. Tabii bu durumda arkadaşlarımızın siyasi beklentisi olabilir. Kendileri seçimlerde belli oylar aldılar. Parti adına çalışmalar yaptılar. Siyasi hedeflerine de varmak için uygun bir il başkanı ile yürümek isteyebilirler. 

-Sizin hedefiniz nedir?

-Benim hedefim belli. Ben bu partiye kurulmadan ve kuruluşundan bu yana 2015'ten bu yana hizmet ediyorum. Bana genel başkanımın verdiği bütün görevleri yaptım. Derse ki şu görevi de yap, onu da memnuniyetle yaparım.  Bizim yolumuz genel başkanın yolu. Bizim yolumuz memlekete, millete hizmet yolu.

-Rakibiniz Bülent Bey diyor ki; ‘Yerel seçimlerde daha iyi çalışmış olsaydık Şehzadeler ve Yunusemre'yi kazanmış olurduk.’
Buna katılıyor musunuz?

-Keşke Bülent Bey'in yerel seçimlerde çalıştığını görebilseydik. Bülent Bey'in Facebook sayfasını incelerseniz bizim partimiz ile ilgili tek bir paylaşım yoktur. Bilmiyorum partimize ne zaman üye oldu, hangi tarihten itibaren çalışmaya başladı. Ama hiçbir faaliyetin içinde hiçbir adayla herhangi bir mahalle çalışmasında göremedik kendisini. Varsa bu tarz çalışmaları kendisini tebrik ederiz. Keşke Bülent Bey de çalışsaydı.

Siyaset emek ister, zaman ister. Arkadaşlarıma sözüm var; ‘Harmanda izi olmayanın hasatta sözü olmayacaktır.’ İYİ Parti erken hasatçıların olacağı bir parti değildir. Partiye, vatandaşa, üyelere hizmet edeceksiniz. Sonrasında karşılığını alırsınız.

-Hangi ilçe başkanları sizi destekliyor

-Tabii sonuç itibariyle bu bir seçim. 600 delege ile seçime gidiyoruz. Bu 600 delegenin tamamı ilçe başkanlıkları seçilirken seçimle belirlendi. Mahallelerde delege seçimleri yaptık. Kendi mahallesinde delege seçilenler de ilçe başkanını seçtiler. İl delegelerini seçtiler. Bugün de o seçilmiş 600 delege il başkanını seçecek. Ve sandıktan çıkacak sonucu da herkes kabullenecek.  Ben dahil...

Ben biliyorsunuz adaylık açıklamamı Salihli'deki son ilçe kongresinde yaptım. Sağolsun 16 ilçe başkanımız da geldi. Kırkağaç ilçe başkanımız yerel seçimlerde ilçe adayının CHP'den belirlenmesinden dolayı kırgın. Bundan dolayı yoktu. Kendisi bize destek vermiyor. Saygı duyuyoruz. Diğer 16 ilçe başkanımız destek açıklamasında bulundu. Sonuçta seçim sonuçlarını 600 delege belirleyecek. Hepimiz için hayırlısı…

-Son sözleriniz…

-Kırgınlıklar olmadan, herkesi kucaklayarak, partimizi daha ileriye götürerek, memleket ve millet için, Manisa için, genel başkanımızla birlikte Türkiye siyasetini ortak olmak için, Türk Milletini daha ileriye götürüp çocuklarımızın geleceğini bu iktidardan kurtarıp,  parlamenter sisteme geçerek, onlara daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışacağız.

Tüm Manisalı arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi bu davada yanımızda görmeyi istiyor ve diliyorum.

İl Başkan Adayı Bülent Alkış ise sorularımızı şu yanıtları verdi:

-Neden adaysınız?

-Geçtiğimiz süreçte bir genel seçim bir de yerel seçim geçirdik. Özellikle yerel seçimlerde neden Şehzadeler ve Yunusemre'de kaybettiğimizin sorgulamasının yapılması gerekir. Hatalar vardı. Bence bu hataların en büyüğü Uğur Kıraloğlu'nun Demokrat Parti'de aday yapılmaması gerektiğidir. İtiraz sürecinin değerlendirilmesi gerekirdi. Burada değerlendirmediler. Çünkü İyi Parti’den adaylığını koyup sonra Demokrat Parti'den aday olamazdı. İtiraz süreci değerlendirilmiş olsa katılamazdı ve böylece bizim de oylarımız bölünmezdi. Yunusemre'de il başkanlığının tüm ekibi ile birlikte çok iyi çalışması gerekiyordu. Orada da eksiklikleri fark ettim. Dolayısıyla bunun için aday oldum.

-Size göre bu hatalar yüzünden mi seçimler kaybedildi?

-Mevcut il yönetimi bu hatalar yapmamış olsaydı biz Şehzadeler ve Yunusemre'yi kazanmıştık. Bugün o belediyelerin başkanlık koltuğunda bizim adaylarımız oturuyor olacaktı. Bunlar stratejik hata değil lakayt davranılmasından kaynaklı hatalardır.

-Yerel seçimlerdeki aday seçimleri yanlış mıydı?

-Bence doğru adaylar seçildi. Ama doğru adayları seçmek yetmiyor.  İyi çalışmak gerekiyor. Yani orada eksik kaldıklarını düşünüyorum.

-Kazanırsanız nasıl bir il başkanı göreceğiz?

-Biz birleştirici olmak istiyoruz. Biz bir aileyiz. Sloganımız şu; ‘Kol kırılır yen içinde kalır.’ Ama küskünler olabilir mi, olursa da biz onların gönlünü kazanacağız. İyi Parti ailesinde kimseyi kaybetmek istemeyiz. Amacımız aileyi daha da büyütmek. Ben bunun için adayım.

-Ankara ile görüştünüz mü?

-Ankara ile benim için görüşüldü, olur alındı. Ve öyle aday oldum. Bu demokrasinin de gereğidir. Birden fazla aday çıkabilir.

- Sizi kimler destekliyor? Kazanacağınıza inanıyor musunuz?

-Parti içinden birçok isimle, ilçelerle görüştüm. Ama kimlerin destekleyeceğini tabii söylemem doğru olmaz. Süleyman Demirel'e sormuşlar; ‘En korktuğun şey nedir?’ O da; ‘Sandık’ demiş. İlçe başkanları ile yaptığımız görüşme oradakilerin tamamının sizi destekleyeceği anlamına gelmiyor. Herkesin kendi hür iradesi var. Biz kimsenin iradesine ipotek konulmasından yana değiliz. Kendimizi onlara tanıttık. Bizi güzel ağırladılar. Onlar ne karar verirse saygı duyarız.

-Son sözleriniz…

-Biz Hasan Eryılmaz ile rakip değiliz. Aynı partide koşturan iki isim olarak bayrak yarışına gireceğiz. Biz bir ekip arkadaşıyız.  Dolayısıyla ona da başarılar diliyorum. Sandıktan çıkan sonucu herkes kabul edecek. Vatanımız milletimiz ve Manisamız için hayırlısı olsun. Burada Ahmet veya Mehmet olması önemli değil önemli olan partinin kazanmasıdır. Delegelerin teveccühünü kazanan kişi bayrağı devralacaktır.

Editör: TE Bilişim