Haber: Ahmet ÜNSAL
İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın yönetiminde başkan yardımcısı üstlenmiş olan Ünal Abdullah Gürbüz, il binasında yapılacak kongrede başkan adayı olduğu açıkladı.
Partideki açıklamaya kendisine destek veren partili arkadaşları ile il binasına gelen emekli eğitimci ve Belediye Başkanı Ünal Abdullah Gürbüz’ü diğer adayların açıklamasında olduğu gibi İl Başkanı Hasan Eryılmaz yer almadı.Yılmaz’ın yerine Başkan yardımcısı Hatice Örülüler ve Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Çelik yer aldı.
 Partililerin yanı sıra Yunusemre Belediye Başkan adayı Kürşat Mithat Özkan’ın katılım gösterdiği toplantıda 4. Başkan adayı Ünal Abdullah Gürbüz; yaptığı basın açıklamasında;
 “Ankara yollarını aşındırdık.birlikte çok yorulduk, çok emek verdik,ama hiç öff bile demedik.Çünkü altına,  kurucu olarak imzamızı attığımız bir parti programımız ve arkasında dimdik durduğumuz cesur bir liderimiz vardı.  Meral Akşener hanımefendi, 25 Ekim 2017'de,  “Medeniyet yolunun taşlarını, sadece cesurlar döşer” diyerek O karanlık günlerde hepimize umut ışığı veren bir kıvılcım oldu. O kıvılcımlar,  siz'ler sayesinde büyüdü, alev oldu.Şimdi yine siz'ler sayesinde bu alev büyüyüp güneş olacak ve yakında tüm Türkiye’yi kucaklayacak!  bu kıvılcımlardan biri olan ben,  önce iyi bir eş ve iyi bir baba,  sonra emekli bir öğretmen ve eski bir belediye başkanı ve son olarak da İyi Parti Manisa il teşkilatının kurucularından olan ben,Ünal Abdullah Gürbüz, bugün karşınıza, 15 ocak 2023 tarihinde yapılacak Manisa 3. olağan il kongresinde  il başkan adayı olarak çıkıyorum.”

Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak

“MANİSA'DA AYAĞA KALDIRACAĞIZ!  BUNU SİZ'LERLE BİRLİKTE VE YENİDEN KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUYLA YAPACAĞIZ.”
Başkan adayı Gürbüz, sözlerine devam ederek;
“Biz iyi partililer biliyoruz ki; Türkiye'miz sahipsiz değil!,Devletimiz sahipsiz değil!,Milletimiz sahipsiz değil. İyi partililer olarak biz buradayız.Çünkü Manisa'mız da asla sahipsiz değil!  biz, güçlü bir Manisa iyi parti teşkilatı için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz!  biz,  hiç kimseyi ötekileştirmeden,bizden önce göreve gelen tüm yönetimlere, partimize yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek işe başlayacağız.Partimizin kuruluşunda en ön safta yer almış,2018 genel  ve 2019 yerel seçimlerinde,İyi parti Manisa il divanında seçim süreçlerini yönetmiş,  şu anki yönetim kurulu haricinde  önceki tüm il yönetimlerinde ve 1 divanlarında  aktif görev yapmış,bu nedenle tüm üyeler ve ilçe teşkilatları ile teşrik-i mesaisi olan, yani kısacası  harmanda en çok izi olan arkadaşlarınızdan bir tanesiyim.Bu birikimlerimizi kullanarak, partimizin Manisa'mızdaki  tecrübe, bilgi ve donanım konusunda oldukça zengin olan insan kaynağının  yüksek potansiyelini yansıtacak şekilde bir yönetim oluşturduk.Bu yönetim ile birlikte,  partimizin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı kimliğini, yanı iyi parti kurumsal kimliğini Manisa'da ayağa kaldıracağız!  bunu siz'lerle birlikte ve yeniden kuva-yi milliye ruhuyla yapacağız.Partimizin kuruluşunda bu ruha fazlası ile sahipken,  il kongresi nedeni ile gelinen süreçte,  teşkilatlarımızda birlik ve beraberliğin bozulması riskini gördüğüm için aday oluyorum.”

“SADECE MANİSALIYA HİZMET İÇİN ADAY OLUYORUM.HER HANGİ BİR MAKAM BEKLENTİM YOK”

Adaylığını açıklamasının arkasında her hangi makam beklentisi olmadığının altını çizen Ünal Abdullah Gürbüz ;
“Aday olmamın tek amacı,bu riski ortadan kaldırmaktır! görev sürem boyunca veya sonrasında,hiçbir siyasi makama,milletvekilliğine  veya belediye başkanlığı görevlerine  talip değilim!  bunu buradan, şimdiden, tüm Manisa kamuoyuna ve dava arkadaşlarıma açıkça beyan ediyorum!  emekliyim.Zamanımın yüzde yüzünü partimize ayıracağım. partimizi,  ilimizde ve tüm ilçelerimizde en iyi şekilde temsil edecek, liyakatli, sorumluluk sahibi  ve fedakâr ekibimi de hazırladım.Yönetim kurulu asil listemizde yer alacak hiçbir arkadaşımız, görev süremiz boyunca  yerel veya genel seçimlerde hiçbir makama aday olmayacak!  odağına, Manisa iyi parti kurumsal yapısını kurmayı alacak olan yönetimimiz tüm enerjisini ve kuvvetini  sadece parti hedeflerini gerçekleştirmek için kullanacak!  bu yolda ben de,  parti hedefleri ile kişisel hedeflerin birbirini örselemesine asla müsaade etmeyeceğim! Manisa il başkanlığı imkânsız mümkün kılmaya, zıt düşünceleri makul'de buluşturmaya, kişileri değil, parti kurumsal kimliğini tek itici güç yapmaya, çok para vereni değil,çok fikir üretip,parti için çok çalışanı baş tacı etmeye, iyi partı'yi “Manisa'da birinci parti yapmak” dışında başka bir hedefi olmayan,  bütünleşmiş ve tek yumruk olmuş bir Manisa il teşkilatına inanın çok az kaldı!  hepimizin beklediği Manisa'daki o değişme,  inanın çok az kaldı!  çünkü;  zamanı gelmiş bir değişimin önünde kimse duramaz!  ve biz, o zamanın geldiğine inanıyoruz!  bu nedenle sadece ben Ünal Abdullah Gürbüz olarak değil, biz olarak  iyi parti Manisa teşkilatını yönetmeye talibiz!  allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerinde bulundu.

ÜÇ BAŞKAN ADAYI TEK LİSTEDE YARIŞACAK. ENÖZ KİMİ DESTEKLEYECEK?
    
15 Ocak’taki il kongresinde üç aday hazırlayacakları ortak tek listede sadece başkanlık için yarışacak ve 625 delege oy kullanacak. Ünal Abdullah Gürbüz’ün adaylıktan çekilmeyerek sürpriz aday olarak seçimlere katılacağı netleşti.Başkan adaylığını son anda açıklamadan geri adım atan eski parlementer Mustafa Enöz’ün başkan adaylarından kimi destekleyip desteklemeyeceği merak konusu haline geldi.

Editör: TE Bilişim