Bu yıl 68’incisi düzenlenen ve alanında Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından olan Uluslararası AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı başladı. 470’in üzerinde yerli ve yabancı katılımcı firmanın yer aldığı fuarı yedi bini yabancı alıcı olmak üzere toplam 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca, katılımcıların yüzde 10’undan fazlasını İtalya, Almanya, İspanya, Portekiz, Polonya ve İran’ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden gelen firmalar oluşturuyor.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

MANİSA’DAN FİRMALAR FUARDA   
Ayakkabı sektörünün önemli duraklarından biri de Manisa. Özellikle deri ayakkabı üretiminde adeta marka haline gelen Manisa’dan 20’yi aşkın firma, fuar süresince önemli siparişler aldı, ticari anlaşmalara imza attı. 
Fuardaki Manisa firmalarını ziyaret eden ve fuarı gezen Manisa BŞB Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, değerlendirmede bulundu. Manisa’da ayakkabı sektörünün gelişiminde önemli katkısı olan Mehmet Güzgülü, fuara ilişkin, “İstanbul Ayakkabı Fuarında Manisamızı temsil eden firmaları ziyaret edip, ihracat seferberliğinde başarılar diledim. Ayakkabıda alan ülkeden satan ülkeye geçmek ne güzel şey… İnşallah yeni kuracakları sitelerinde üretimin önceliği ihracat olacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim