Ak Parti ile CHP arasında gerçekleşen görüşmede moderatör konusu netleşti.
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ve zannımca İstanbul seçimlerinin sonucunu etkileyecek canlı yayını Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yöneteceği açıklandı. 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İsmail Küçükkaya ismini açıkladı.    
Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00'de canlı yayında karşı karşıya gelecekler.
Ben programdan ziyade yönetecek olan kişiyi merak ediyordum. İsmail Küçükkaya ismi açıkçası benim açımdan sürpriz oldu. Ak Parti’nin de bu ismi kabul etmesi gerçekten ilginç.
Detaylar daha da ilginç.
İsmail Küçükyaya gazeteci ve televizyon programcılığı konusunda da bir hayli deneyimli. Ancak Ak Parti cenahının çok da hoşlandığı bir isim değil.
Her seçim döneminde capsleri paylaşılan, Ak Parti karşıtı olarak bilinen ya da öyle lanse edilen Küçükkaya acaba nasıl bir sınav verecek?  
İşin en garip tarafı da şu; İsmail Küçükkaya’yı Binali Yıldırım istemiş. 
Vallahi bu siyasileri anlamak mümkün değil.
 
İsmail Küçükkaya, Manisa’da seçim öncesi Büyükşehir belediye başkan adaylarını FOX TV canlı yayında konuk etmiş ve sorduğu soruyla Cengiz Ergün’e “Zillet İttifakı” ifadesini kullandırmaya çalışmıştı. 
Özellikle MHP cephesi Küçükkaya’ya tepki göstermişti.
Şimdi aynı İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım’a bir gol atar mı. Atar mı atar. Atmayacağının garantisini verebilen var mı?
Benim asıl yadırgadığım, İsmail Küçükkaya’nın bu teklifi kayıtsız şartsız kabul etmesi oldu. 
Nedenini açıklayayım.
Canlı yayın fikrini ortaya atan ve teklifi adaylara sunan Didem Arslan Yılmaz’dır. Habertürk kanalında moderatörlük görevini oldukça iyi yapan Didem Arslan Yılmaz’a hakkı teslim edilmeliydi. Çünkü işin başlangıç süreci ve adayların canlı yayın teklifini kabul etmesi tamamen Didem Arslan Yılmaz’ın duruşunun bir eseri.
Hakkı verilmedi. Bunu dile getirmesi gereken kişi İsmail Küçükkaya’dır. Moderatörlük teklifini kabul etmeyerek, bu görevi Didem Arslan Yılmaz’ın yapması gerektiğini dile getirebilirdi.
Ama o ne yaptı, atladı…
Bakalım 3 saat boyunca ne kadar tarafsız kalabilecek ve ne kadar tahammül edecek?
İzleyip göreceğiz…
 
DEMOKRASİ KAZANACAK
İki adayın canlı yayında karşı karşıya gelecek olması hiç şüphesiz demokrasimiz açısından çok olumlu olacak. Siyasiler ve liderler bırakın karşılıklı tartışmayı el sıkışmaya bile yanaşmıyorlar. Bu bakımdan iki adayın karşı karşıya gelmesi seçmenin kararını vermesi bağlamında önemli bir kıstas olacak.
Teraziye çıkmak kötü bir şey değildir.
Kim hakkediyorsa o kazansın diyebileceğiz belki de… Darısı liderlerin ve diğer adayların başına…
 
ZİYA ELMALI DİYE EFENDİ BİR ADAM VARDI
Manisa siyasetinin en az konuşan isimlerinden biriydi Ziya Elmalı. Onu ilk MHP İl Başkanı olduğunda tanıma fırsatım oldu. Ağzından kerpetenle laf alırdık. Az konuşup çok iş yapan bir isimdi.
Bugün kalp krizi sonucu hayata veda etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine sabır diliyorum. 
Ziya Elmalı diye efendi bir adam vardı diyeceğiz. Ve bugün bir kez daha şunu anladık; Çok uzak görünürken aslında en yakın şeydir ölüm…