CHP İzmir Milletvekili Özkan Purçu, Roman Sivil Toplum Örgütlerinin öncülüğünde eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun A Spor'da Romanlar hakkında kullandığı ırkçı ifadeleri ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. 
Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica sözleşmesi ile ilgili "Benim paranın peşinde koştuğum söyleniyor. Paranın peşinde olsaydım çok başka yerde olurdum. Size maaş indirimi teklifi gelse kabul eder miydiniz? Eşimi arayacağım ve bana para göndermesini söyleyeceğim" açıklaması yapmış, Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi de "Sumudica'ya 1,2 milyon euro ödüyoruz ama şu an primlerle 1 milyon 900 bin euro istiyor. Fatih Terim de dahil bunu Türkiye'de hangi hoca alıyor?" demişti.
Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu A Spor'da Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica hakkında "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." ifadelerini kullanmış, "Affedersin, çingenelik bu. Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" diyerek ırkçı ifadelerde bulunmuştu.
CHP İzmir Milletvekili Özkan Purçu Erman Toroğlu'nun Romanlara yönelik ırkçı ve aşağılayıcı ifadelerile ilgili, Roman Sivil Toplum Örgütlerinin öncülüğünde ve birçok milletvekilinin katılımıyla 1 Ocak pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde saat 11.00'de suç duyurusunda bulunacaklarını ve basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdu.
MANİSA’DAN DA TEPKİ 
Manisa’nın sevilen simalarından Umut Dum ise sosyal medya hesabından sitem dolu bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı: “Şimdi bir tane Arap kardeşimize Arap dediler mi haklı olarak bütün Türkiye hastahgler #noracism falan yok ırkçılık falan... Dün Erman Toroğlu ırkçılığın kralını yaptı bir tane insan çıkıp konuşmadı. Ve gördük ki Romanların Romandan başka dostu yok... Herkese selamlar.”
Umut Dum’a çok sayıda kişi mesajlarla destek verdi.  

 
 

Editör: TE Bilişim