Selendi ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)  tarafından 140 milyon TL yatırım bedeli ile başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmaları, prestij cadde projesi ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi yatırımına İyi Parti ve CHP’den eleştiriler gelmişti. CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları, çalışmaların ağır yürüdüğü, ilçe halıkının mağdur olduğunu iddia ettiler.  
MHP Selendi İlçe Başkanı Mehmet Karabulut, eleştirilere cevap verdi. 
KOMİK DURUMA DÜŞMEYİN 
Dev yatırımların ne kadar sürede yapılacağından millet ittifakı üyelerinin habersiz olduğunu belirten Karabulut, ”Boş laflarla eleştirdiğiniz bu yatırım, ilçe merkezinin altyapısını sağlıklı bir hale getirecek, üst yapısı da ilçemizin hak ettiği modern bir görünüme kavuşturacak.  İçten içe takdir ettiğiniz bu çalışmayı boş laflarla eleştirip komik duruma düşmeyin” dedi.
MHP Selendi İlçe Başkanı Mehmet Karabulut, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarının yaptığı “altyapı işlerinin uzaması nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor” şeklindeki açıklamalara sert tepki gösterdi. 
Karabulut açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İlçemizin Merkezine Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ tarafından 140 milyon TL yatırım bedeli ile 38 kilometrelik içme suyu, 39 kilometrelik kanalizasyon ve 7 kilometre de yağmur suyu hattı döşeme işi ile 10 bin kişilik nüfusa hitap edecek atıksu arıtma tesisi çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar 04.11.2021 tarihinde başladı. Projenin bitiş tarihi ise 04.10.2023’tür. Bu bilgiye kendileri de halka açık olan Kamu İhale Kurumundan ulaşabilirler, fakat doğru bilgiye ulaşmak yerine çamur at izi kalsın mantığıyla siyasi rant uğruna bu dev yatırımı görmezden gelmek ilçe halkının refahına karşı çıkmak demektir. Boş laflarla eleştirdiğiniz bu yatırım, ilçe merkezinin altyapısını sağlıklı bir hale getirecek, üst yapısı da ilçemizin hak ettiği modern bir görünüme kavuşturacak.  İçten içe takdir ettiğiniz bu çalışmayı boş laflarla eleştirip komik duruma düşmeyin.
Selendili vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar ki Büyükşehir ve MASKİ ekipleri yağmur çamur demeden Selendi sağlıklı içme suyuna kavuşsun, kanalizasyon sorunu ortadan kalksın, yağmur suları sağlıklı bir şekilde aksın ve Selendi İleri Biyolojik Atık su arıtma tesisine bir an önce kavuşsun diye canla başla çalışıyor. Yapılan eleştiriler başta bu çalışan kardeşlerimizin emeklerine büyük hakarettir. 
Öte yandan İller Bankası tarafından çıkılan ihaleye projenin bitirilmesi için verilen süre tam 700 gündür. Çalışmaların yapıldığı 365 günlük süreçte ise 36 km içme suyu hattı döşenmiş ve içme suyu hattı döşeme işinin yaklaşık yüzde 95’i tamamlanmıştır. 31 km kanalizasyon hattı döşenmiş ve kanalizasyon hattı döşeme işinin de yaklaşık yüzde 80’i tamamlanmıştır. 7 km yağmur suyu hattı döşeme işi ise yüzde yüze ulaşmıştır. Selendi İleri Biyolojik Atık su arıtma tesisinde ise çalışmalar yaklaşık yüzde 90 seviyesinde tamamlanmıştır. 
Yapılan işin büyüklüğü göz önünde bulundurulunca, tamamlanma oranlarına bakılınca Büyükşehir ve MASKİ ekiplerinin ne kadar özveriyle çalıştıkları ortaya çıkmaktadır. Ben merak ediyorum Selendi için yüz yılın yatırımları yapılırken, kardeşlerimiz canla başla çalışırken, çıkıp “yağmur yağdı çamur oldu” diye açıklama yapanlar bu ekibin yüzüne nasıl bakacak! 
Hizmetin siyaseti olmaz! Zahmet olmadan rahmet de olmaz! Selendili vatandaşlarımız Büyükşehir’in de MASKİ’nin de çalışmalarını çok iyi biliyor. Kaldı ki çalışmaların gerçekleştirildiği yerlerde ekipler tarafından zemin düzeltme işlemleri de sık sık yapılıp vatandaşların mağdur olmaması için de çaba sarf ediliyor. 
Bu çalışmalar belirlenen günden erken bittiğinde, Selendi halkı rahata erdiğinde, eminim siz rahatsız olacaksınız. Amacınızın Selendi halkının sağlıklı, rahat, konforlu yaşaması olmadığı belli. Şimdi gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam"


 

Editör: TE Bilişim