Araştırmacı-yazar İlber Şiyak, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) Rektörü Mehmet Dursun Erdem, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Genel Başkanı Hüsrev Emin, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürvekili Furkan Kurt ve MR Türkçe programı Kültür Yayınları gazetecisi Seyhan Yakupi ile görüşüp yeni çıkan “Yol ve Sıla” kitabını hediye etti.

Büyükelçi Tülin Erkal Kara görüşmeyle ilgli yaptığı açıklamada, “#Manisa’mınızın Araştırmacı Yazarı İlber Şiyak bizi ziyaret etti.Ziyarette #Yol ve #Sılaisimli yeni kitabını imzalayarak hediye etti” dedi.
Yazar İlber Şiyak, Büyükelçi Tülin Erkal Kara’nın kendisini kabulünün ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “T.C Üsküp Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara ve kıymetli eşi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cumhur Kara beni Büyükelçilik Rezidansında akşam yemeğine davet ederek beni onurlandırdılar. Şahsıma gösterdikleri saygı ve konukseverliklerinden dolayı Sayın Büyükelçimize ve kıymetli eşine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Araştırmacı Yazar İlber Şiyak, Devlet Bakanı Elvin Hasan ile görüşmesinin ardından, “Bu gün ikinci resmi temasım Makedonya Cumhuriyeti’nin Dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı ve THP. Gen.Bşk.Yrd. Kardeşim Elvin Hasan Beyi Makedonya Hükümet Sarayı (Vlada Makedonija)’ da  makamında ziyaret ederek
“Yol ve Sıla”kitabımı hediye ettim. Ayrıca iki ülke arasında Kültürel meseleler ve Türk Kardeşlerimizin sorunlarını konuştuk. Görevinde başarılar diledim. Konukseverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

İBU Rektörü Mehmet Dursun Erdem, İlber Şiyak ile görüşmesinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Balkanlardan gidenler, hem buradaki hem Turkiye’deki hikayeleri acı ve kederle dolu. Bugün ziyaretime gelen İlber Şiyak beyefendiyi dinleyince kalpte gam gözde nem oluştu. Allah hiçkimseyi yurdunu bırakmak zorunda bırakmasın” ifadelerini kullandı.
İlber Şiyak ise görüşmeyle ilgili, “Bu gün Makedonya’nın Üsküp Şehrindeki Ögrenim ve Eğitim gururumuz “IBU. Uluslararası Balkan Üniversitesi” ni ziyaret ederek Rektör Prof.Dr. Mehmet Dursun ErdemBeyefendiyi makamında ziyaret ederek “Yol ve Sıla” kitabımı imzalayıp hediye ettim. Kendisine başarılar diledim. Görüşmemizde Rumeli Tarihi ve Kültürü üzerine sohbet ettik. Sayın Rektörüme nazik konukseverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarını yaptı.

MATÜSİTEB ziyaretiyle ilgili sosyal medya üzerinden açıkalma yapan araştırmacı İlber Şiyak, “Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği “MATÜSİTEB” Gen. Bşk. Hüsrev Emin Beyi ziyaret ettim. Konukseverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, “Makedonya doğumlu çok kıymetli Araştırmacı-Yazar İlber Şiyak, Üsküp Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek imzaladıkları “Yol ve Sıla” isimli kitabını hediye ettiler” ifadelerine yer verildi.
Araştırmacı yazar İlber Şiyak, Üsküp ziyareti kapsamında Makedonya Radyo ve Televizyonunda Seyhan Yakupi’nin konuğu olarak “Yol ve Sıla” kitabını anlattı.

Editör: TE Bilişim