"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı şöyle:  
Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca yayımlanan Genelgelerle belirlenmiş ve İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları kararları ile hayata geçirilmiştir.
Salgınla mücadele sürecinde en önemli etkenler arasında yer alan maske kullanımına dair usul ve esaslar salgının son dönem seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri göz önünde bulundurularak 2022/4 sayılı kararımızla yeniden düzenlenerek toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske kullanım zorunluluğu uygulamasının sona erdirilmesine karar verilmişti.
Gelinen aşamada Covid-19 salgını kamu güvenliğinin bir parçası olan toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan uzaklaşmış, bilumum sektöre ve vatandaşlarımıza yönelik tedbirler yerine bireysel korunmanın yeterli olacağı değerlendirilmiştir.
Sağlık Bakanlığının 30.05.2022 tarih ve 149 sayılı yazısında; son 3 günde ülkemizdeki vaka sayılarının 1000’in altında olduğu ifade edilerek toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesi istenilmektedir.
Bu çerçevede 30.05.2022 tarihinden itibaren;
Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesi, sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına devam edilmesine, karar verilmiştir. 
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre ilgili kanun maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacaktır.
 

Editör: TE Bilişim