2021-2022 sezonuna çifte kupa hedefiyle başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 29. Hafta maçında Balıkesir BŞB’yi farklı mağlup ederek ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluk ipini göğüsledi. Büyükşehir Belediyesi Tarık Almış Spor Salonu’ndaki coşkulu atmosferin altında Manisa’ya çifte bayram yaşatan Manisa’nın dev adamlarının yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. İlk defa devler arenasındaki takımlar arasında mücadele etme fırsatı kazanan Manisa BBSK, 2018 yılında yine bir bayram günü yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi’nden Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Takım halinde hem hücumda hem de savunmada mükemmel bir performans ortaya koyan Manisa’nın Dev Adamlarında Diante Watkins 20 sayı ve 10 asistlik performansı ile double-double yaptı. Andre Williamson ile Mustafa Baki Görür 18, Akın Kandemir 13, Tolga Kaan Birer 9, Sercan Topcu 8, Tuna Han Dikmen 4, Koray Uzunhasan ile Kaan Oray 3, Fatih Cantitiz de maçı 2 sayıyla tamamlayarak şampiyonluk maçını noktaladı. Maçın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere teknik ve idari ekip ile oyuncular şampiyonluk coşkunu yaptıkları açıklamalar ile Manisalılarla paylaştı.
“Bu şampiyonluk Manisa’ya hayırlı olsun”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de maç sonundaki açıklamasında çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Şu saatten sonra ne söylesem boş. Sene başında Federasyon Kupası’nı almıştık. İnandık. İstemediğimiz iniş çıkışları yaşadık. Ama taraftarıyla, salonuyla Manisa’ya bu yakışıyordu. Tribünler mükemmeldi. Teknik ve idari ekibimizi tebrik ediyorum. Bize yıllar sonra futboldan sonra basketbolda da Süper Ligi getiren bu çocuklara helal olsun diyorum. Çok şükür rabbim utandırmadı. Bize ikinci bayramı yaşattılar. Allah hepsinden razı olsun. Bu seyirciye helal olsun. Bu şampiyonluk Manisa’ya hayırlı olsun“ dedi.
“Sene başında şampiyon olacağımızın işaretini Federasyon Kupası’nı alarak vermiştik”
Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, “Sene başında şampiyon olacağımızın işaretini Federasyon Kupası’nı alarak vermiştik. Bugün de şampiyonluğu Manisa’ya getirdik” dedi.
“Bu anı hayal ediyorduk ama hayal ettiğimizden çok daha güzel oldu”
Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan, “Bu anı hayal ediyorduk ama hayal ettiğimizden çok daha güzel oldu. Şehir bunu hak ettiğini her şeyiyle hissettirdi. Çok emek sarf ettik ama değdi. Manisa’ya bu şampiyonluk hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah Süper Lig de daha güzel günler yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
“İlk baştan beri bu günü bekliyorduk”
Manisa BBSK Genel Menajeri Nihat Mala, “İlk baştan beri bu günü bekliyorduk. 9 Ağustos’ta sezona başladık. Bütün hedefimiz bugün içindi. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Burada takım, yönetim, Başkan, seyirci, çalışanlarımız herkesin destek olduğu mükemmel bir organizasyon vardı. Hayırlı olsun Manisa’ya” dedi.
“Manisa bu sevinci hak ediyordu”
Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Aytaç, “Manisa bu sevinci hak ediyordu. Sayın Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde Mehmet Güzgülü Başkanımız, Basketbol Şube Sorumlumuz Bora Çaylan hepimiz bu şampiyonluğa inandık. Bütün oyuncuları kutluyorum. Manisa’ya hayırlı uğurlu olsun. Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde bu takım Süper Ligde de çok önemli işler yapacak” dedi.
“Adım adım üstüne koyarak çok önemli bir iş yaptık”
Başantrenör Ceyhun Cabadak, “Çok mutluyum, çok gururluyum. 5 yıllık bir hikaye aslında 1 sezonluk değil. Başından beri de burada çok emek vermiş insan var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün 5 yıldır büyük bir desteği var. Bora Çaylan var, yönetim kurulu üyelerimiz var. Daha önce burada omuz omuza çalıştığımız Mevlüt Aktan var. 5 sezon boyunca buraya gelip, bizi destekleyen insanlar var. Formayı terleten bir sürü oyuncumuz var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Adım adım üstüne koyarak çok önemli bir iş yaptık. Ümit ediyorum ki Manisa’yı hak ettiği şekilde Süper Lig’de temsil edeceğiz” dedi.
“Başından beri biz buraları hedefliyorduk”
Yardımcı Antrenör Göktuğ Dilbazer, “Başından beri biz buraları hedefliyorduk. Başından beri Manisa’ya doğru bir organizasyon kazandırmak için, basketbolu Manisa’da yaşatmak için ve en yukarıya taşımak için uğraştık. Sabrettik. Sabrın sonunda da geldiğimiz nokta Türkiye basketbolunun en üstü, en yukarısı. İnşallah daha fazla çalışarak daha da fazla emek vererek hem Manisa halkını, hem de bize bu desteği sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını ve Belediyesini, herkesi gururlandıracağız” dedi.
“Bize destek veren tüm Manisalılara teşekkür ediyorum”
Yardımcı Antrenör İlker Türel, “Çok mutluyum. Çok özel bir gün benim için. Hem oyuncu olarak hem antrenör olarak böyle güzel bir organizasyonda, böylesine güzel insanlarla böyle bir başarı yaşadığım için çok mutluyum. Emeği geçen herkese, bize destek veren tüm Manisalılara teşekkür ediyorum” dedi.
“Bu şehir Süper Lige çok yakışacak”
Takım Kaptanı Recep Doğrusöz, “Bu şehir Süper Lige çok yakışacak. Başkanından yöneticine çok büyük bir özveriyle çalıştık. Bize her türlü desteği sağladılar. Biz de layık olanı yaptık. Bütün Manisa ailesine ve Manisa şehrine Süper Lig hayırlı olsun” dedi.
“Sezon başından beri bu şampiyonluk için çalıştık”
İkinci Kaptan Sercan Topcu, “Sezon başından beri bu şampiyonluk için çalıştık. Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Atmosferi görüyorsunuz. Sezon boyunca bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımız ve yönetimimize teşekkür ediyoruz. Takım arkadaşlarımıza ve teknik ekibimize de teşekkür ediyorum” dedi.
“Bugün taraftarlarımız inanılmazlardı”
Yıldız Oyun Kurucu Diante Watkins, “İnanılmaz hissediyorum. Çok mutluyum. Sezon başından beri çok çalıştık. Hedefe kilitlendik. Bugün taraftarlarımız inanılmazlardı. İhtiyacımız olan ekstra enerjiyi sağladılar Biz de bunun karşılığını onlara verdik ve bu şampiyonluğu kazandık” dedi. 
“İnanılmaz bir arkadaşlık, inanılmaz bir aile havası sonrasında başarı geldi”
Mustafa Baki Görür, “Çok zorlu bir sezonu geride bıraktık. İyi başlamadığımız bir sezondu. Kendi adıma da sezona sakatlıkla başladım. İnanılmaz bir arkadaşlık, inanılmaz bir aile havası sonrasında başarı geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Çifte kupayla doğrudan Süper Lige çıktık”
Fatih Cantitiz, “Çok mutluyuz. Ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Gönül isterdi ki daha rahat bir sezon geçirip şampiyon olalım. Ama yine de çifte kupayla doğrudan Süper Lige çıktık.
“Bu şampiyonluğu Manisalılara armağan ediyoruz”
Akın Kandemir, “Çifte kupayla Süper Lige yükselme başarısı gösteren sadece Tofaş vardı. Biz kendimize böyle bir hedef koyduk. İki kupayı birden kazanacağız dedik ve kazandık. Şu an çok mutluyuz. Verdiğimiz emekler karşılığını buldu. Bu şampiyonluğu Manisalılara armağan ediyoruz.
“Sonuna kadar hak ettiğimiz bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum”
Berkay Sinirlioğlu, “Sonuna kadar hak ettiğimiz bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Ve bunu kendi evimizde kutlamak bize nasip oldu. Çok mutluyum. Manisa şehrine armağan olsun. Sonuna kadar hak ediyorlar” dedi.
“Bütün sezonki emeklerimizin karşılığını aldık”
Tuna Han Dikmen, “Çok mutluyuz. Bütün sezonki emeklerimizin karşılığını aldık. Manisa halkına armağan olsun. Başka diyecek bir şey yok” dedi.
“Şehir, takım, taraftarlar hepimiz çok inandık”
Koray Uzunhasan, “Sezona Federasyon Kupasını kazanarak başlamıştık. Orada hedefimizi göstermiştik. Şehir, takım, taraftarlar hepimiz çok inandık. Bunun karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yönetime teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız teşekkür ediyorum. Umarım seneye her şey daha güzel olacak” dedi.

İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi İsmailağa cemaatinde Cübbeli Ahmet Hoca krizi

Editör: TE Bilişim