Merkezi Filistin’de bulunan Lady of the Earth Vakfı tarafından her yıl Filistin Davasına katkı veren kişilere verilen ödüle bu yıl ülkemizden Manisa Milletvekilliği sırasında TBMM’de yaptığı çalışmalar ve Filistin’in haklı davasına verdiği desteklerden dolayı Hüseyin Tanrıverdi layık görüldü.

Hüseyin Tanrıverdi,  2004-2014 yılları arasında TBMM çatısı altında Filistin Dostluk Grubunu kurmuş, ilk olarak merhum Yaser Arafat ile görüşerek parlamentolararası diyaloğu geliştirmiş, Mavi Marmara olayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İsrail’deki vatandaşlarımızı yurda getirmişti.

Filistin’in haklı ve onurlu davasına Türkiye devleti ve halkının daha net ve yakından ilgilenmesinin önünü açan Tanrıverdi, Filistin Halkının çektiği acıları ve zulmü, işgalci İsrail’in hukuk tanımaz girişimlerini uluslararası platformlara taşıyarak, bayraktarlığını yapmış, milletvekilliğinin ardından Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği çatısı altında Hak-İş Kudüs Komitesi Başkanlığını yürüterek Filistin Davasından bir an için ayrılmadığını ortaya koymuştu.

Lady of the Earth Vakfı tarafından 20 Aralık 2019 tarihinde Filistin’de Ramallah Kültür Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde ödülünü Filistin Devlet Başkanı Mahmut ABBAS tarafından alacak.

Vakfın açıklamasında Tanrıverdi’ye hitaben; “Filistinlilere olan desteğiniz ve özgürlük, adalet ve insan haklarına yönelik mücadeleniz nedeniyle, vakfımız 2019 yılı ödülünün size verilmesini uygun görülmüştür” denildi.

Törene Filistin Devlet Başkanının yanısıra Filistin Başbakanı, yerel ve uluslararası medya ve önde gelen liderlerin katılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim