2005 tarihinden bugüne MOSB içerisinde 7 bin m² kapalı alanda 220 kişilik kalifiye personel ve tam otomatik makine parkuru ile havlupan üretimi gerçekleştiren SANPAN A.Ş. MOSB 4.kısımda 40 bin m² parsel üzerinde 17 bin 500 m² kapalı alandan oluşan yeni fabrikası ile Manisa’daki üretimini ikiye katlayacak. Üretim kabiliyetini ve kapasitesini arttırmayı hedefleyen bu yatırımı gerçekleştirmek üzere MOSB başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde endüstriyel tesislerini anahtar teslim projelerini gerçekleştiren Sipil Group ile Manisa’da sözleşme imzalandı.
İmza töreninde konuşan SANPAN A.Ş. Genel Müdürü Orçun Özelmas ve Zehnder Group AG İcra Komitesi Üyesi Thomasz Juda Manisa’daki yeni yatırımlarıyla üretim kabiliyetini ve kapasitesini arttırarak başta Türkiye ihracatının ve istihdamının arttırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ve ayrıca uluslararası platformda firmalarının rekabet gücünü yükseltmeyi arzuladıklarını belirtti. Orçun Özelmas; “Bu yatırımı deneyimlerine, birikimlerine inandığımız Sipil Group yükleniciliğinde 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Firmalarımıza ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.
Sipil Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuran Bayraktar sözleşme töreninde yaptığı konuşmada Türkiye için üretim ekonomisinin önemine değinerek, “Manisa Organize Sanayi Bölgesinin nitelikli, kaliteli ve ekonomik altyapı olanaklarının yerli ve yabancı doğrudan yatırımcılar için önemli bir çekim merkezi oluşturduğunu belirtti. Bu merkez başta olmak üzere Sipil Group’un 33 yıldır Türkiye’nin her köşesinde 200’e yakın endüstriyel tesisi anahtar teslimi tamamlayarak üretim ekonomisine katkıda bulunmanın gurunu yaşadıklarını vurguladı. Nuran Bayraktar, “Sanpan ve Zehnder Group firmalarına Sipil Group’a duydukları güven ve yeni yatırımları için Türkiye’yi Manisa’yı seçtikleri için teşekkür ediyoruz. Yeni fabrikalarını en kısa zamanda hizmete açmaları için tüm ekibimizle geceli gündüzlü çalışma sözü veriyoruz ve yeni yatırımlarında başarılar diliyoruz” dedi. 
Proje hazırlıkları ve müşavirlik hizmetleri Mustafa Şallı yönetiminde Limtaş Ltd.Şti tarafından sürdürülen fabrikanın 20 Milyon Euro’ya mal olması planlandı. Fabrikanın Nisan 2018’de hizmete açılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim