Manisa’nın Demirci ilçesinden nikah sonrası gölcükte fotoğraf çektirmek için gelen Makbule ve Bahadır Bilgin çifti, evliliğe ilk adım fotoğrafları için gölcük yaylasını tercih ettiklerini belirttiler. Genç çift “ Bizim arkadaşlarımız da burayı tercih edip bize tavsiye etmişlerdi. Mükemmel bir doğa manzarasında fotoğraf çektirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dediler.
30 yıllık fotoğraf sanatçısı Uğur Kaya, yeni evlenen çiftlerin son yıllarda doğa fotoğraflarını tercih ettiklerini, çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını ifade etti. Kaya, “ Simav’ın dört bir köşesini, dağlarını, ovalarını, kapıca ve mesire alanlarını, tarihi dokusunu doğal stüdyo olarak kullanıyoruz. Doğal ortamdaki fotoğraf çekimlerimiz her mevsimde başka bir güzellik sergiliyor. Stüdyo fotoğrafçılığı bir adım geride kaldı” dedi.
Doğa fotoğrafçılarının da vazgeçilmez alanlarından biri olan Simav’ın gölcük yaylası, bazı yerel sanatçılara da klip çekimleri için sahne oluyor. Bin 450 rakımlı gölcük yaylası ve krater gölü özellikle gün batımında, büyüleyici manzarasıyla, görenlerin ilgisini çekiyor. (MEİ-EFE)

 

Editör: TE Bilişim