Haber: Ahmet ÜNSAL
Gezi davası kararına Emek Demokrasi ve Barış Platformu üyeleri tepki gösterdi. Manolya Meydanında bir araya gelen Emek Demokrasi ve Barış Platformu, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. 
Manisa’da çeşitli sivil toplum örgütlerini, sendikaların ve siyasi partilerin bir araya geldiği Emek Demokrasi ve Barış Platformu verilen karara tepki amacıyla Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.
Eyleme CHP İl Başkanı Semih Balaban, Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, Şehzadeler ilçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Eğitim-Sen Manisa İl Başkanı İsmail Şener, Emek Demokrasi ve Barış Platformu temsilcileri katılım gösterdi. 
Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu ‘Gezi Şehitleri Onurumuzdur’ yazı pankart eşliğinde düzenlenen eylemde katılanlar ‘Gezi’de Adalet İstiyoruz’, ‘Hak, Hukuk, Adalet’, ‘Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’ ve Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganları atarak karara tepki gösterdi. 
Oturma eylemi öncesinde konuşan platform sözcüsü ve Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan, gezi olaylarının Anayasal zeminde yapılmasına karşın verilen kararla Türkiye’de insanların hak arayışlarının karalanmak istendiğini ifade etti. 

“ADALETE SİYASETİN BULAŞTIRILDIĞI BU KARARLA SOMUTLAŞTIRILMIŞTIR” 

SES Manisa Şube Başkanı Pehlivan tarafından yapılan sözlü açıklamada ise;
 “Gezi protestolarının Anayasal zeminde olduğu, düşünce ve ifade özgürlüğü sayılması gerektiği yargı kararıyla 2 defa tescillenmesine rağmen üçünce defa yargılanmaya çalışılan Gezi olayları damgalanmak, Gezi Parkını ve çevreyi korumak isteyen ve toplumun her kesiminin desteğini alan temel hak ve talep arayışları karalanmak istenmektedir. Bu dava adil koşullarda gerçekleşmemiştir. Davanın üye hakimi iktidarda bulunan AKP’nin milletvekili adayı olmuştur. Davadan çekilmesi için yapılan başvurular ve sanıkların savunma hakları, adil yargılanma hakları ihlal edilmiştir.Adalete siyasetin bulaştırıldığı bu kararla somutlaştırılmıştır ”

“17 KİŞİ NEZDİNDE GEZİ’Yİ MAHKUM EDECEĞİNİ SANIYOR”

SES Manisa Şube Başkanı Pehlivan açıklamasını devamında, Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin gereken cezaları almadığını hatırlararak sözlerine şöyle devam etti:
  “Gezi den bu yana 9 yıl geçti. Berkin Elvan’ın, Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit’in, Ahmet Atakan’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne, binlerce insanımızın yaralanmasına neden olan insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenler korundu, yargılanmış gibi yapıldı.Diğer taraftan siyasi iktidar, keyfi ve siyasi saiklerle ve hukuksuz biçimde seçtiği 17 kişi nezdinde Gezi’yi mahkum edeceğini sanıyor. Halbuki hepimiz oradaydık, milyonlardık.Yaşamımızın her anına ve mekânına müdahale etmeyi kendine hak görenlere karşı cıvıl cıvıl bir enerjiyle, rengârenk bir umutla, barış, demokrasi ve adalet talebiyle oradaydık”

“TOPLUMSAL MUHALEFETİ SİNDİREREK, DEMOKRASİYİ YOK EDEREK ALINACAK BİR YOL YOKTUR.”

Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama

Gezi davasında verilen kararın siyasi bir karar olduğunu söyleyen şube başkanı Pehlivan son olarak şu ifadelere yer verdi: 
 “Bu kararların adaletle değil siyasetle oluşturulduğu gün gibi açıktır. Bizler meslek örgütleri ve sendikalar olarak hepimiz için adaleti, demokrasi için adaleti sağlamak yolunda mücadelede kararlıyız. Toplumsal muhalefeti sindirerek, demokrasiyi yok ederek alınacak bir yol yoktur. Uyarıyoruz ve en temel hak ve hürriyetleri ihlal edilen kurmaca Gezi Davası sanıklarını savunmayı sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtiyoruz.”
Konuşmaların ardından eyleme katılanlar verilen kararı protesto etmek amacıyla 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Editör: TE Bilişim