Manisa’nın bin 517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’nda “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yerlerine Kazandırılması Projesi” kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kızıl geyik salınmıştı. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yerlerine Kazandırılması Projesi” kapsamında, Manisa Spil Dağı Milli Parkında popülasyonu çeşitli sebeplerle kalmayan kızıl geyiklerin alana yerleştirme çalışmaları ocak ayında başlandı. Bursa Uludağ Üniversitesi içinde bulunan Kızıl Geyik Üretim İstasyonundan getirilen 3’ü erkek 6’sı dişi olmak üzere 9 kızıl geyik adaptasyon sürecini tamamladı.
Yem ve su desteğiyle adaptasyon sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlayan geyikler doğaya salınarak eski yaşam alanı olan Spil Dağı Milli Parkında yeniden üreyerek tür çeşitliliği sağlanacak.

Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı

GEYİKLER DAĞDAN İNMEYE BAŞLADI 
Manisa’nın Spil Dağı eteklerinden Karaoğlanlı Mahallesi'ne inen geyikler ilgi odağı oldu. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında dolaşan geyikler Çobanisa Jandarma Karakol ekipleri tarafından bir zarar verilmemesi amacıyla korumaya alındı. 


 

Editör: TE Bilişim