Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok iyi çalışılmış ekonomi programımızla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok iyi çalışılmış ekonomi programımızla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz"

Gelecek Partisi Yunusemre ile Başkanı Muhsin Seven, istifasını şu sözlerle duyurdu: 
"Kamuoyuna saygıyla… Gelecek Partisi Yunusemre İlçe Başkanlığından istifa etmiş bulunmaktayım. Benimle beraber yürüyen, beraber görev alan tüm ekibe canı gönülden teşekkür ediyorum."

MUHSİN SEVEN'DEN 2.AÇIKLAMA 

Bizi var eden şahsiyetimizdir. Şahsiyetimizi de inançlarımız, ahlakımız, ilke ve değerlerimiz oluşturur. Biz bu değerlerimiz için yaşıyoruz.
Partiler ise programları, etik kuralları, ilkeleri ile halkın problemlerine çözüm üretmek, ülkenin menfaatlerini korumak ve hizmet etmek için kurulur. Yani halka bir umut olmak için kurulurlar.
Maalesef ideolojik saplantılar, çıkar ilişkileri, iktidar mücadeleleri, kişisel hırslar, ehliyet ve liyakattan yoksunluk, şeffaflığın olmaması, denetim mekanizmalarının çalışmaması,  önyargı-bağnazlık gibi unusurların olduğu bir partide başarısızlık kaçınılmazdır.
Maalesef  Manisamız ve  İlçe Başkanı olduğum Yunusemre İlçemiz yıllardır ürettiği katma değerin çok azını hizmet olarak geri almaktadır. Yıllardır siyaset, bürokrasi, sanayi, stk alanlarında birlikte hareket etmeyi başaramamıştır. Bu yapılar arasındaki güç savaşları, iktidar mücadeleleri halen devam etmektedir. Manisaspor’un geldiği nokta bile buna çok açık örnektir.
Maalesef yerel yönetimlerde Manisamız ve Yunusemre ilçemiz iktidar partisinde olmasının avantajını kullanamamış ve son 3 dönemi heba olmuştur. Şehrin sorunlarını çözecek kalıcı çözümler oluşturacak büyük projeler hayata geçirilememiştir.
Sorunlarına kısaca göz atarsak;
• Ulaşım-trafik,
• Çevre – iklim, (dereler, arıtma, çöplük, tarım alanlarındaki fabrika atıkları vs) Bu sebeple 
Siyasette yeni bir soluğa ihtiyaç var. Bilgiye dayalı, şahıslar yerine kadro hareketine geçiş
yapacak, istişare edecek, özeleştiri yapacak, insani ve yönetimsel değerleri önceleyecek,
adalet duygusundan ayrılmayacak, hukuku üstün kılacak, ehliyet ve liyakata önem verecek,
parti içi demokrasiyi işletecek, şeffaflığı sağlayacak, siyasette ahlaki değerleri egemen
kılacak, ideolojik siyaset yerine proje ve çözüm odaklı siyasete dönerek ülke ve milletin
problemlerine çözüm üretecek bir siyasi yapılanmaya ihtiyaç vardı. Bizler bu düşünceleri savunduk. Görüşler ve beklentilerimize uygun olacağına inandığımız için, kadrolarında beraber siyaset yaptığımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun bizzat kendisinden ve yanındaki bazı dostlarından teklif gelince, daha parti kurulmadan önce Gelecek Partisi Manisa kurucusu olmayı kabul ettik.
İlk andan itibaren inandığımız değerleri savunduk.
Aynı hatalar bu partide de ortaya çıktı ve bunlara tavır konulmadı, normal görülmeye başlandı ve artık niyetlerin bozulduğuna kanaat getirirdik.
Bu süreçte Manisa ve Başkanı olduğum Yunusemre teşkilatlanma çalışmalarına katkı
sağladık. Diğer görevlerde de üzerime düşeni fazlası ile yaptık. Madden ve manen katkı
sağladık. Manisa İl Yönetimini kurduk, yönetim oluşmasına yardımcı olduk. İlçe başkanı bulunamadı İlçeyi kurduk.
Bahsettiğimiz konularda yaşattıkları sorunları “çözeceğiz” demelerine rağmen sözlerini yerine getirmediler. Malesef ilde başlayan yanlışlar Genel Merkez yönetimlerince de
yapılmaya ve kabul görmeye başladı. Ak Parti’de iken ne eleştirildi ise aynısı yapılmaya
başlandı. Tüm bu değerlerimize aykırı tutum ve davranışları bizzat genel Başkana samimi bir
şekilde defalarca iletmemize rağmen olumlu adım atılmadığı gibi yanlışların üstü örtüldü.
Şahıs partisi olmayacak kadro hareketi olacaktık, şahıs partisine, hatta Manisa’nın tapusu verilmiş bir kişinin esiri haline döndük.
Özeleştiri hatta eleştiri yapacaktık ama yapılmadı… Adalet olacaktı, olmadı. Ehliyet ve liyakata önem verilecekti, değişik düşüncelere göre görevlendirmeler yapıldı.
Parti içi demokrasi yerine dayatmalarla karşılaştık. Teşkilatlarda yanlışları, ahlaksızlıkları vs sırf gündeme bunlarla gelmeyelim diye sümen altı edildi.
Ayrıca biz bu partide herkesin inancına saygı duyacak, insani ortak değerlerde buluşacaktık
gel gör ki o da olmadı. Yine biz tek başımıza, ilkelerimiz, değerlerimiz ve projelerimizle bu millete çözüm ve umut olacaktık.
Geçmişten ders almayan, aynı hataları tekrar eden, bu hataları gündeme getiren bizleri kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile iknaya çalışan, değer, ilke ve proje siyaseti yerine birilerinin hırs ve hesaplaşma duygusu üzerine kurduğu anlayışa evrildiğimize şahit olduk.
Hayatımızın hiçbir bölümünde düşük profilli bir siyasi kişiliği kabul etmedim. Bir beklenti ve çıkar siyaseti yapmadım. Bu partide bana yanlışları görmememi, kolun kırılıp yen içinde kalması gerektiğini, siyasetin bu şekilde yapıldığını vs. söylediler.
İnancımızı kaybettiğimiz bir yerde daha fazla durmanın anlamı kalmadı. Hayal kırıklığımızı bir kez daha bizzat Sn. Davutoğlu’na sizlerin aracılığı ile iletiyoruz.
İlçe başkanı ve yönetim kurulu olarak Yunt Dağı’nda gittiğimiz her platforma , mahallede millet için onlara vaad ettiğimiz sözler vardı ve biz herhangi bir en ufacık sözümüzü dahi yerine getiremezsek istifa edeceğimizi dile getirmiştik.
Ankara ziyaretinde sayın genel başkandan Manisa programı ile ilgili Akgedik Mh. Çamlıca Mahallemize geleceğinin sözünü aldık, sayın genel başkan ”gidin Akgediğe Manisa’ya geldiğimde mutlaka onları ziyaret edeceğimi söyleyin.” Demişti.
Bir partinin ilçe başkanı, il başkanı yahut genel başkanı görevi ne olursa olsun halka verdiğ*i sözü vaatleri yerine getirmiyorsa o partide siyaset yapmanınn ASLA gereği yoktur!!!
Bizler de ilçe başkanlığı olarak bizzat Akgediğe gitmiş onlara genel başkanın Akgediğe geleceğini söylemiştik. Malesef ki genel başkanın Manisa programına Akgedik Mahallesi ziyaretini hiçbir şekilde katiyyen kabul ettiremedik, yazdıramadık bu sebeple sözümüzü yerine getiremedik o sebeple şimdi halka verdiğimiz sözü yerine getirerek ;
Gelecek Partisi Üyeliği, İl Kuruculuğu,  Sivil toplum halkla ilişkiler Genel Başkan yardımcısı danışmanlığı ve Manisa Yunusemre İlçe Başkanlığı görevlerimden isitifa ediyor,
Her zaman Manisamızın ve İlçemiz için yılmadan, usanmadan ilk günkü inancımızla ve hizmet aşkıyla çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğimizin sözünü vererek değerli yönetim kurulum, üyelerim ve  arkadaşlarımın huzurunda sözlerimi burada bitiriyorum.
Kamuoyuna saygılarımla.
Gelecek Partisi 
Yunusemre ilçe Başkanı 
Muhsin seven


 

Editör: TE Bilişim