Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın, Manisalı basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Şehzadeler ilçesinde bir otelde düzenlenen programa,  Basın İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

YEREL BASININ ÖNEMİNİ VURGULADI
Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın,  yerel basının önemine değindi. Yerel basının gelişmiş ülkelerde daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Aydın, “Demokrasinin geliştiği ülkelerde nelerin geliştiğini, yerel basının ne boyutlara geldiğini görüyoruz” dedi.

“SORUN BÜYÜK”
Yerel basın ağırlıklı ve basın yayıncılarının sorunlarını dile getiren, sorunlarını tespit etmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu olacaklarını ifade eden Aydın, “ Bizim amacımız basının sorunlarını ilgili mercilere iletmek olacaktır.  Burada hepimizin sorunlarının olduğunu biliyorum. Sorun büyük. Bugün resmi ilanlarla ayakta kalmaya çalışan yerel basının acılarını paylaşmamız gerekiyor.  Manisa’da 10 tane gazete var ama daha çok olmasını istemiyorlar. Neden? Çünkü çok fazla insanla uğraşmak istemiyorlar.  Esas amaç bu. Ama demokratikleşmenin en önemli unsuru da bundan geçiyor.  Demokratikleşecekseniz yerel basına önem vereceksiniz” diye konuştu. Gelişmiş toplumların öncelikle kendi sokak, mahalle ve kasabalarına baktıklarını dile getiren Aydın, şöyle dedi: “Dünya Amerikalılara bakar Amerikalılar da kendi sokaklarına, mahallelerine ve kendi kasabalarına bakar. Orda ne oluyor ona bakarlar. Gelişmiş toplumlar öyle yaparlar. Biz önce yerelde neler yaşıyoruz ne gibi sorunlarımız var bunları kamuoyuyla paylaşabiliyorsak biz gazetecilik yapıyoruz.” 

“YEREL BASIN PARA KAZANMAZ VERGİ ÖDER”
Aydın, kamuoyunu oluşturanın basın olduğunu kaydederek, “O yüzden bizim bir takım haklarımızın olması gerekir. Yerel basın para kazanmaz vergi öder.   Ve bir Allah’ın kulu çıkıp da demez ki ya biz para kazanmıyoruz ne vergisi istiyorsunuz demez. Reklamdan vergi öderler. Bunları yasama organına taşıyacağız ama sizlerin destekleri şart.  Yumruğumuzu masaya vurursak çok şeyler değişir” ifadelerini kullandı. Aydın konuşmasının ardından yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

“HERKES YAZAR OLDU HERKES GAZETECİ OLDU”
Aydın’ın açıklamalarının ardından konuşan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan da basın sektörünün öldüğünü söyledi. Filizkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Herkes bunun farkında. Herkes yazar oldu herkes gazeteci oldu.  Şu telefonlar var ya herkesi yazar yaptı herkesi muhbir yaptı. Onun için bu mesleğin onurunu korumamız lazım. Gerçek gazeteciler gerçek yazarlar bir araya gelmeli ama eline kalemi alan yazar değil eline fotoğraf alan gazeteci değil. Araştırmacı olacaksınız ve doğruları yazacaksınız. Halkı aydınlatmamız lazım. Eğer gazeteciler halkı aydınlatamıyorlarsa gazetecilik yapmasınlar.”

Editör: TE Bilişim