Libya'da yaşamını yitiren MİT mensubuna ilişkin yayınladıkları haber gerekçe gösterilerek 6 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile muhabir Hülya Kılınç bugün ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. 
Savcılık bugün saat 10.30’da İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi mütalaasını sundu.
Duruşma öncesi İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde tutuklu gazeteciler için basın açıklaması yapılırken "Gazetecilik suç değildir" denildi.
Basın açıklamasına Ferhat Çelik, Barış Terkoğlu ve Milletvekili Ahmet Şık'ın yanı sıra CHP ve HDP Milletvekilleri de katıldı.
SAVUNMALAR BAŞLADI
Duruşmada savcılığın mütaalası okunmadan gazetecilerin savunmasına geçildi.
Haklarında 19 yıla kadar ceza istenen mütaalaya karşı ilk savunmayı 6 aydır tutuklu olan Manisalı Gazeteci Hülya Kılınç yapıyor. Kılınç, savunmasında şunları söyledi:
“Mahkemeniz huzurunda vermiş olduğum savunmayı tekrar ediyorum. Haberi hangi bakış açısıyla okursanız sadece cenaze haberi olduğunu görürsünüz. Haberde yayınlanan fotoğraflarda MİT mensuplarının olduğunu bilmiyordum. Bilmem de mümkün değildir. Eğer MİT mensubu olduğunu bilmeyenler hakkında suç isnadı yapılmıyorsa benim için de yapılmamalıdır, diye düşünüyorum. Şehidin cenazesinde çekilen fotoğraflar gizli çekilmemiştir. Akhisar Belediyesi'nden temin edilmiştir. Fotoğrafta sadece cenazeyi taşıyan köylüler görünmektedir. Eğer cenazenin köylülerin taşıdığını gösteren bu fotoğraflarda MİT mensubunu deşifre etmek isteseydim, haberde 'Şehidin mesai arkadaşları da cenazeye katıldı' ibaresi yer alırdı. Ben yalnızca gazetecilik yapmak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haberi hazırladım. Mahkemenizden tutukluğumun kaldırılmasını ve beraatımı talep ediyorum.”

Editör: TE Bilişim