HABER: AHMET ÜNSAL

1-2-3-4-5 ve 6. Asliye Hukuk mahkemelerine paylaştırılan 142 arsa sahibine yönelik ‘Tapu iade’ davasıyla ilgili Evronoslular sabahın erken saatlerinde Kırıkoğlu tımarındaki arsalarına koştular.

Araçlarını Menemen-Muradiye yolu üzerine park eden kadınlı erkekli tapu sahipleri arsalarına kilometrelerce yürüyerek ulaştılar.

Evronoslu arsa sahipleri ‘Tapu İade’ davasıyla ilgili bölgeye keşfe gelen 6. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimine arsaların meraya dönüştürülerek arsalarının ellerinden alınmak istediğini dile getiren Evronos mahallesinin şimdi ki muhtarı Osman Hayri Şensoy, tapu iade davasının açıldığı bölgede 516 metrekare, emekli okul müdürü Nihat Kaya’nın 480 metrekare, ikiz çocuk sahibi Oya Gürkan Çoban’ın 450 metre kare, 70 yaşındaki Ali Öztürk’ün 406 metrekare, Ali Omat’ın 460 metrekare ve 423 metrekarelik arsası bulunan Mahmut Güzer’de; “Bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 1997 yılında O dönemin valisi Muzaffer Ecemiş, bizzat köyümüze gelerek mera vasfında olan yerlerin arsaya dönüştüğü tapuları şaşalı tapu teslim töreniyle verdi. Tapularımızı aldığımıza tam sevinmeye başladığımız an bu kez de iki dönem Manisa Belediye Başkanlığı yapan Adil Aygül tarafından ‘Tapu iptal’ davası açtı. Tam 7 yıl süren hukuk mücadelesini kazandık. 2006 yılında bu kez de bize tapuları veren Manisa Valiliği Milli Emlak aracılığı ile arsalar üzerinden 5 yıl içerisinde inşaat yapmadığımız için verdiği arsa tapularını ‘Mera Vasfı’ adıyla tapu iade davası açtı.14 Yıldır 2. Hukuk mücadelemiz başladı.” diyerek dert yandılar.

 “ARSALARIMIZ ELİMİZDEN ALINARAK PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLMEK İSTENİYOR”

142 Arsa sahibi mahkemece keşfin yapıldığı arsalarına doğru yürüyüş yapan Evronoslu vatandaşları görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bazı arsa sahipleri; “Bize verilen arsaların sağında solunda Organize Sanayi Bölgesi fabrikaları ve her biri 1,5 milyon TL değerinde villalar dikili. Kaldı ki bu villaların birisinde Manisa’yı yöneten Vali beyimiz oturuyor. Biz yıllardır hukuk mücadelesi verirken arsalarımız üzerine bir tek çivi bile çakamadık. Yıllarca boş gibi duran arsalarımıza birileri musallat olmak istiyor. Arsa vasfındaki tapulu yerlerimizi elimizden alabilmek için Valilik Milli Emlak aracılığı ile ‘Mera Vasfı’ Tapu iade davası açtı. Devletimiz törenle verdiği arsalarını şimdi elimizden almak için çaba harcıyor. Yerlerimiz bugün için çok değerlendi. Duyduğumuza göre arsalar elimizden alınarak AVM şirketlerine verilecek. Bizim kurda kuşa yedirecek toz kadar toprağımız yok. Bu davamız kaç yıl sürerse sürsün mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukuka ve adalete güvenimiz sonsuz.” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim