Yazar Engin Topuz’un Eylül ayının sonunda okurlarla buluşan yeni romanı Flanör’de Manisalı okurlar için sürprizler bulunuyor. Flanör’ün kurgusu Manisa’da geçen bir hikâye barındırıyor ve caddeleri, sokakları, Spil Dağı, tarihi yerleri ile Manisa şehri romanda bir karakter olarak yer alıyor. Romanı okurken Manisa’da bir gezintiye çıkan okur aynı zamanda tanıdık yüzlerle de karşılaşabiliyor. Bunlardan biri de Manisa’nın sevilen simalarından Fuat Orak. Uzun yıllardır Evran Plak’ın işletmeciliğini yapan Fuat Orak, Flanör romanında gerçek adıyla yer alıyor. Kitabın yazarı Engin Topuz bu durumu şöyle açıklıyor:
“Flanör, esas itibariyle psikolojik bir roman. Bir yönüyle aşk romanı olarak okunabileceği gibi bir şehir romanı olarak da görülebilir. Roman okurken şehrin sadece bir mekân olarak değil bir karakter olarak vücut bulduğu hikâyelerle karşılaşmak her zaman hoşuma gitmiştir. Yazarken de bunu uyguladım. Flanör, Manisa’da yaşayan ve yalnızlığı tercih eden bir adamın hikâyesini anlatıyor. Tamamen hayal ürünü bir kurguya sahip bu kitapta Evran Plak ve Fuat Orak gerçek adlarıyla yer alıyor. Üstelik Fuat Abi’nin romandaki işlevi çok önemli. Kurgusal açıdan çok etkili bir rolü var. Evran Plak’ın romanda gerçek haliyle yer almasının sebebi şu: Her şeyden önce kurgusal açıdan bu dükkan ve sahibinin yer alması bir gereklilikti. Hikâye Manisa’da geçtiğine göre roman gerçekliğinin inandırıcılığı bakımından gerçek ismini kullanmamın daha doğru olacağını düşündüm. Ayrıca bu edebiyat dünyasında kullanılan bir yöntemdir. Orhan Pamuk’tan Pavese’ye kadar pek çok yazar eserlerinde gerçek karakterleri kullanmışlardır. Bu arada kitap çıkana kadar Fuat Abi’nin bu durumdan haberi yoktu. Ona da sürpriz oldu.”

Fuat Orak ise bu sürprizle ilgili şöyle konuştu:
“Engin Topuz kardeşimin bu sürprizi beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Kitabı yayınlandığında ilk imzalı kitabı bana verdi ve ilk benim okumamı istediğini söyledi. Okuyunca çok şaşırdım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Flanör aynı zamanda bir şehir romanı. Herkesin ama en çok da Manisalıların okumasın isterim.”

Flanör romanı yayınlandıktan sonra Manisa’da yapılan imza etkinliği de büyük ilgi görmüştü. Engin Topuz’un dördüncü kitabı Flanör, Porsuk Kültür Yayıncılık tarafından yayınlandı. Ülke çapında kitapçılarda ve internet sitelerinde satışa sunulan kitabı okurlar Manisa’da Evran Plak’tan da edinebilirler.

Editör: TE Bilişim