12 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasıyla aranıyordu, yakalandı! Mide bulandıran mesaj detayı 12 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasıyla aranıyordu, yakalandı! Mide bulandıran mesaj detayı

Manisa’da da etkinlik sektörünün temsilcileri olan düğün ve etkinlik mekanı işletmeleri, organizasyon firmaları, cafe ve restoran işletmeleri, konaklama tesisi işletmecileri, prodüksiyon firmaları, fuar firmaları, menajer ve ajans hizmeti veren firmalar, caterıng ve gıda işletmeleri İstanbul Merkezli ve ulusal ve uluslararası çapta faaliyetlerini yürüten etkinlik sektörünün ilk ve tek İşveren Sendikası Etkinlik-Sen’in 1. Olağan Genel Kurulunda bir araya geldiler.  

Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı seçilen Yalçın Taşdemir ise, Manisa ve bölgede sendikanın faaliyetlerini etkin bir şekilde yürüttüğünü,  pandemi döneminde birlik ve beraberlik içerisinde sektör için en sıkıntılı dönemi başarı ile atlattıklarını söyledi. Taşdemir, bundan sonra hedeflerinin, sendika üyesi olan işverenlere, sürdürülebilir bir iş hayatı, kaliteli ve kabul edilir bir hizmet anlayışı, herkesin kazançlı çıkacağı bir ticaret standardı getirmek olduğunu belirtti. Taşdemir konuşmasında, “Bu büyük camiada, sektör paydaşlarımızın yaşadıkları problemlerin çözümlerine katkıda bulunmak, sektörün gelişimi ve en doğru şekilde temsilini sağlamak istiyoruz. Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde böyle güçlü bir çatının altında bu büyük ailenin üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum, İlimizde, Sektörümüzün hak ettiği şekilde temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağız ve tüm sektör paydaşlarımızı ayırt etmeden kucaklayacağız.  Samimi çağrımıza iştirak eden herkese teşekkür ediyoruz, Manisa’mızda ilk defa etkinlik sektörü bileşenleri Etkinlik-Sen ile bir araya gelmeye başladılar. Önemli fikirler, öngörüler ve bilgiler paylaşılıp, değerlendiriliyor, kararlar alınıyor. Tüm işverenlerimiz için bu birliktelik hayırlı olsun” dedi.  
Toplantıda söz alan Etkinlik-Sen Ege Bölge Başkanı Ergün Kara, “Manisa Ege Bölgesi ve Yurdumuzun uzun süren etkinlik sezonu ve kadim kültürü ile sektörümüzün önemli illerinden birisidir. Sendikamızın teşkilatlanmasında önemli bir yeri var, Manisa’da büyüyüp işverenlerimizin problemlerine çözümler bulacağız, sektörümüzün hak ettiği yerlere gelmesi için gayret göstereceğiz” dedi. 
Genel Kurul Toplantısı’na katılan Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM )Yönetim Kurulu Üyesi Selim Çaldıran, yaptığı konuşmada, tüm sektörlerde meslek birliği ve beraberce hareket etme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, telif bilinci ve bu günden sonra ülkemizde gerçekleşecek telif ve lisanslama çalışmalarının nasıl yürütüleceği hakkında bilgiler paylaştı. Mesam ve Etkinlik-Sen arasında gerçekleşen anlaşma ile telif ücretlerinde Etkinlik-Sen üyesi işyerlerine yüzde 50 üzerinde bir indirim sağladıklarını belirtti. 
Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası Genel Başkanı Ali Koray Özandaç ise, “Etkinliğin önemli illerinden olan Manisa bizim için çok kıymetli. Festivaller, şenlikler ve türlü etkinlikler ile Manisa’mızı sadece tarım ve sanayisi ile değil, sosyal hayatı ve etkinlikleri ile de tanıtmak ve geliştirmek arzusundayız. Eşit Fayda ve maksimum Kazanç, tüm işletmelerimiz için gerekli. Adil bir işletmecilik anlayışı,  doğru fiyat, doğru rekabet, karlı satın alma şartları, devlet ve milletle barışık ticaret şartları herkes için önemli. Sektöre kalite ve güvenilirlik getirmek istiyoruz. Sektörün önündeki riskleri önceden görüp tedbirler alıp, zaten yaralı ve yorgun olan işletmeleri kaldıramayacakları yeni risklere karşı korumak ve bilinçlendirmek istiyoruz. Sürekli çalışan, çalıştıran, üreten ve geleceğe umutla bakan işletmeler oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla bizleri destekleyen ve bu gün bizlerle birlikte olan, işine ve ekmeğine saygı duyan, inanan tüm kurum, kuruluş, işletme ve işletmecilerimize teşekkürü borç bilirim, Biz; birlikte güçlüyüz, birlikte değerliyiz” dedi. Genel kurula Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, CHP Manisa İl Başkanı Semih balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş,  Manisa Bitlisliler Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, Deva Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz  İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Sevda Kanat, Bem Birsen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca Ardahanlılar Onursal Başkanı Yılmaz Ünal, Manisalılar Federasyon Yüksel Ülker, Kula Gökçeörenliler Derneği Başkanı Yunus Erdil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı Yalçın Taşdemir’in yönetim kurulu listesinde Tarik Yasin, Gönül Ağır, Mesut Atlı, Cihan Canuyar, Ayşe Sunar Sert, Hasan Tekbaş, denetleme kurulunda Ahmet Emre Kurt, Haydar Tekbaş, Serkan Ergün, Disiplin Kurulu’nda Murat Ağır ve Cem Ötüken yer aldı.

Editör: TE Bilişim