Proje kapsamında Manisa Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden Öğrencilere Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap başta Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Manisa Mesir Macunu olmak üzere Manisa’ya özgü ürün ve sembollerden oluşan hediyeler verdi. Başkan Özkasap, yürütülen proje ile ilgili olarak “Bu Çalışmanın Dünyamızın en temel ihtiyaçlarından olan Kültürler arası dayanışma ve Uluslararası dostluk adına geleceğe aktarılacak insanlık miraslarından birisi olacağına inanıyoruz” dedi.

Manisa’nın eğitimde önde gelen ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren okulu Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, yürüttüğü Erasmus+ Projeleri ile yine gündeme geldi. Daha önce İtalya- Portekiz-Macaristan Polonya ve Romanya gibi ülkelerin öğrencileriyle hazırlanan projeler kapsamında bir araya gelen Manisa TB Anadolu Lisesi Öğrencileri, bu kez ilimizde Hırvatistan- Macaristan- ÇEKYA ve İspanyalı Öğrencileri konuk etti. 

Proje kapsamında Manisa’ya gelen Öğrenciler Manisa Ticaret Borsasını da ziyaret etti. Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan tanışma, kültürel paylaşım ve Manisa’nın tanıtımı etkinliğinde, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Meclis Üyesi Serkan Tok, Manisa Ticaret Borsası Disiplin Kurulu Üyesi Kenan Unat, Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Samet Güleryüz, Erasmus+ Projelerinden Sorumlu Öğretmenler Bayram Birgi- İrem Köksalan- Döne Büyükyorulmaz- Erkan Geçitli ve Gonca Gencer Bozdemir’de yer alırken, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Üyeleri, Yabancı Heyet Öğretmenleri ve öğrencilerime günün anısına sembolik hediyeler sundular.
Programın amacına ilişkin konuşmalar, kültür ve üretim değerlerimize dair tanıtım diyaloğu bölümlerinin ardından, Manisa Ticaret Borsası tarafından hazırlanan “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü Tanıtım Filmi” öğrencilere izlettirildi. 

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise Proje Öğrencilerine; Manisa Ticaret Borsası’nın çalışmaları, pek çok Ülkeye gıda arzı sağlayan Üye İşletmelerin faaliyetleri, dostluk köprüsü kurulan Okulun isminde nasıl yer aldıkları ve heyetin ziyareti ile bağlarının nasıl oluştuğu hakkında bilgiler verdi.

Özkasap şöyle konuştu; “Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Üreticilerimizin yoğun emekleri ve Üye İşletmelerimizin ticari faaliyetleri neticesinde oluşan kaynağın Borsamız tarafından eğitim yatırımına dönüştürülmesiyle hayata geçmiştir. Gelecekte de başarılı öğrencileri ile sürekli gurur kaynağımız olacağına inandığımız Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, en çok kıymet verdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Çünkü; Ekonomi konularının yanı sıra, tüm kültür, eğitim ve bunlara dair proje alanlarında, Manisa’nın beşeri olarak güçlenmesini de gözetiyoruz. Bizlerin ve temsil ettiğimiz Özel Sektör Camiasının tek isteği Okulumuzda insanlığa faydalı, kültür değerlerimizi yaşatırken dünya vatandaşlığına da entegre olmuş bireylerin yetişmesidir. Sizlere Dünya’ya yeni umutlar kazandıracak çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Nesilden nesile aktaracağınız sağlık, mutluluk ve dostluk dolu hayatlar diliyorum. Kültürel farklılıklarımız zenginliğimizdir ve bizleri insan yapan ortak değerimizdir”

Heyet adına konuşan Proje Öğretmenlerinden Csilla Kovari (Macaristan)’da misafirperverlikleri için Manisa Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür etti. Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesinin çok başarılı bir eğitim kurumu olduğunun altını çizen Monica Borkowska, Türkiye ile proje ortaklığı yaptıkları için memnuniyet duyduklarını, çok değerli anılar ve dostluklar ile Ülkelerine döneceklerini belirtti. 

Toplu fotoğraflarının çekilmesi ve Üzüm Şırası ikramı ile tamamlanan program sonrasında ise Proje kapsamında Manisa’ya gelen heyete, Yeni Han’da kentin bir diğer simgesi olan Manisa Kebabı ikram edildi.

Editör: TE Bilişim