Diş hekimi korkusu birçok kişi için ciddi bir sorun. Bu korku nedeniyle tedaviyi reddedenler, ağrılara katlananlar var. Manisa’nın modern diş tedavi merkezleri arasında yer alan Klinik45 Kurucusu Dr.Dt. Gizem Türkyılmaz, bu sorunu büyük ölçüde çözdüklerini anlattı.  

HEM ÇOCUKLARIN HEM DE BÜYÜKLERİN KORKULU RÜYASI  
Dr.Dt. Gizem Türkyılmaz konuya ilişkin şunları söyledi: 
Diş hekimi korkusu ne yazık ki mesleğimizin en büyük sorunları arasında. Korku sorununun kökeni ise hastalarımızın doktorlarıyla yaşamış olduğu ya da yakınlarının yaşamış olduğu travmalardan kaynaklanıyor. Sorunun çözümüyse bizden yani diş hekimlerinden geçiyor. Klinik45 hastalarımızın korkularını yenmek ve onlara mükemmel bir hasta deneyimi yaşatmak için bazı prosedürler belirledik. Hastalarımızın rahatlamasını sağladıktan sonra tedavi sürecini paylaşıyoruz. Ayrıca tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz tek yapmanız gereken elinizi kaldırmak.
Diş hekimi korkusu yaşayanlar için bir önerimiz de randevularını sabahtan almaları. Bu sayede günün stresi ve yorgunluğu randevunuza yansımayacaktır. Klinik45 ailesi olarak hastalarımızın konforu ve mükemmel bir hasta deneyiminin önceliğimiz olduğunu yeniden vurgulamak isterim.” 

ÇOCUKLARA KAZANDIRILMASI GEREKEN DAVRANIŞLAR…
TÜİK verilerine göre ağız ve diş hastalıklarının 7-14 yaş grubu çocuklarda ilk beş hastalık arasında yer aldığına vurgu yapan Türkyılmaz, “Çocuklar değerli varlığımız çocuklarımıza kazandıracağımız alışkanlıklar çocuklarımızın geleceğini olumlu yönde etkiler. Bunlardan biri de ağız ve diş sağlığı alışkanlıkları. Çünkü ağız ve diş sağlığının genel sağlığımızın bir parçası. Ağız sağlığının bozulması sindirim sistemi, eklemler, kalp, beyin gibi önemli sağlık sorunlarına sebep oluyor. Çocuklarınıza günde en az iki kere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmalı ve diş fırçalamanın önemini anlatmalısınız. Ebeveynlerin çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırırken rol modellerinin siz olduğunu bilmelisiniz. Ne yazık ki ülkemizde düzenli diş fırçalama oranları da diş hekimine gitme oranları da oldukça düşük. TÜİK verilerine göre ağız ve diş hastalıkları 7-14 yaş grubu çocuklarda ilk beş hastalık arasında. Ağız ve diş sağlığı konusu ailelerin hem kendileri için hem de çocukları için üzerinde dikkatle durması gereken konulardan biri. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı için ayrıca paketli, diş yüzeyinden uzun süre uzaklaşmayacak yapışkanlı gıdaları çocuklarınızın beslenme rutinlerinden muhakkak çıkarmalısınız.“ diye konuştu. 

Şırnak'ta taciz iddiasıyla darbedilen uzman çavuş açığa alındı Şırnak'ta taciz iddiasıyla darbedilen uzman çavuş açığa alındı

KLİNİK45 KURUCUSU GİZEM TÜRKYILMAZ KİMDİR? 
Gizem Türkyılmaz, öz geçmişini şöyle tanımlıyor:  
1984 yılında babamın görev sebebi nedeniyle Denizli/Kale doğumluyum. 2002 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2007 yılında mezun oldum. Mezuniyetim sonrasında mesleğimde en iyisi olmak ve hastalarıma en iyi hizmeti sunmak adına en önemli önceliğim kendimi geliştirmek oldu. 2014 yılından bu yana Manisa’da Klinik45 isimli muayenehanemizde sevgili eşim Periodontoloji Uzmanı Dr. Cem Türkyılmaz ile müşterek muayenehanemizde çalışıyoruz. Gelişime ve teknolojiye değer veren bir marka olarak hemen hemen tüm süreçlerimizi dijitalleştirdik. Hastalarımızın arzu ettikleri mükemmel gülüşe ve görünüme sahip olmaları için sayılı klinikte olan dijital renk belirleme, CBCT görüntüleme gibi son teknoloji ürünü cihazlara sahibiz. Aynı zamanda Invisalign’ın Diamond seviye hekimiyim. Invisalign’ın Diamond seviye hekimi olarak tüm hastalarımın çoğunluğunu dijital ortodontik tedaviler ve şeffaf plak tedavileri oluşturuyor. Mehmet Emir ve Kemal Emre isimli 4 ve 7 yaşında iki erkek çocuk annesiyim. 

Editör: TE Bilişim