Bir süre önce Ali Babacan öncülüğünde kurulan Deva Partisi Manisa teşkilatında kuruluş sancıları yaşanıyor. 25 Haziran’da gerçekleşen ziyarette Ali Babacan, partinin Manisa’daki kuruluş çalışmaları için Kurucu İl Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç, Kurucu Üyeler Serhat Çağ, Cansın Tunçdirek ve Sertaç Teker’e görev vermişti.

Partiyi kurma çalışmaları devam ederken il binası da hazırlanıyor.  

Bugün yaşanan gelişme ise siyasi kulislerin en çok konuşulan konusu oldu.

Manisa Deva Partisi kurucu heyetinde yer alan Serhat Çağ, kurucu heyetinden ayrıldığını ilan etti. Çağ, gerekçe olarak da uzun bir metin paylaştı.

İşte Serhat Çağ’ın açıklaması:

Saygıdeğer Kamuoyu, kıymetli hemşehrilerim,

Deva Partisi Manisa kurucu heyetindeki görevimden 18.08.2020 tarihi itibari ile kendi rızam doğrultusunda ayrılmış bulunmaktayım.

Bu konuyla alakalı Resmi bir açıklama yapmadığım halde;
son birkaç gün içerisinde Partimizde görevli bazı arkadaşlarımızın hakkımda sosyal medya ve basın yoluyla yapmış olduğu paylaşımlara cevaben birkaç cümle hakkı şahsıma da doğmaktadır.

Öncelikle Partimizin kurumsal kimliğinin zarar görmemesi adına yaşanılan problemleri yüzeysel olarak ifade edeceğimi belirtmek isterim.

Genel Merkezimiz tarafından Görevlendirmemizin yapıldığı 24 Haziran tarihinden bu yana bulunduğum görevi Önemseyerek, sorumluluk bilinciyle en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduğumu samimiyetle belirtmek isterim.
Partimizin şehrimizde yapılanma sürecini hassasiyet ve titizlik ile yerine getirmeye, hemşehrilerimizin teveccühüne en güzel şekilde karşılık verebilmeye çalıştığıma ve tüm hemşehrilerimin de bu çalışmalarımıza şahit olduğunu söylemek istiyorum.

Bu zamana kadar Ticaret hayatımda, siyaset hayatımda ve Sivil toplum örgütlerinde üstlenmiş olduğum tüm görevlerimde;
Görevimi dürüstlükle, azimle ve hakkaniyet düsturu ile en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığımı o dönemki çalışma arkadaşlarım, ekibimizde bulunan dostlar ve çevremizdeki insanlar iyi bilmektedirler.

Her zaman işimi en iyi şekilde yapma gayretim ve çabamın Sahadaki Rakiplerimi dahi imrendirecek şekilde olduğunu Rakip arkadaşlarımızın beyanları doğrultusunda sizlerle paylaşmak isterim.

Rekabet en iyiyi, en güzeli, en doğruyu ve en kaliteliyi ortaya koymaktır.
Rekabet; Rakibin güçlenmemesi adına dedikodu üretmek, iftira atmak, önünü kesmek için ayak oyunlarında bulunmak olmamalıdır.
En kötüsü de heva ve hevesler ile doğrudan uzaklaşarak ,YANLIŞLARDA ısrar etmek hiç olmamalıdır.

Genel Başkanımızın vizyonu, ülkemizin sorunlarına olan yaklaşımı ve hassasiyetini Sahada en iyi şekilde yansıtarak rekabet ortaya konulmalıdır.
O vizyon, ancak iyi kadrolar ile ortaya konulabilir.
O vizyon ancak kaliteli insanlarla ortaya konulabilir.
O vizyon ancak toplum tarafından sevilen, saygı duyulan ve değerli bulunan isimlerle ortaya konulabilir.
O vizyon ancak ortak hedefe kilitlenen ekiplerle ortaya konulabilir.

Manisa’mız da binlerce vatandaşımızın Partimize teveccühü, yoğun ilgisi ve yakınlığı var iken Toplumun benimsemediği, beğenmediği ve hatta dışladığı isimlere teşkilatlarda ve yönetimlerde yer vermenin amacı;
açıkça söylüyorum Partimize zarar vermektir, Güç kaybettirmektir!

Ortaya koyulan ilkelerin, vizyon ve hedeflerin söylemde kalmadığını eyleme dönüştürüldüğünü halkımıza ispatla mükellef olduğumuz kesinlikle unutulmamalıdır.

İlimiz ölçeğinde oluşturulan Kurucu Heyet teşekkülü ve yönetim kadrolarının bu saymış olduğum ilkeler ve Genel Başkanımızın ortaya koyduğu vizyondan uzak olduğunu, halktaki beklenti ve heyecana cevap veremediğini ve yönetimlerde yer alan bazı isimlerin halkta tepkilere neden olduğuna şahit olduğum,
uyarılarımıza rağmen İlçe başkanları, il Başkanı ve heyet üyesi arkadaşlarımın bu konulardaki ısrarcı tutumlarından dolayı Kurucu Heyetindeki görevimden kendi isteğim ile ayrılıyorum.

Bundan sonraki süreçte;
Takdir Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızındır.

Manisalı hemşehrilerimin ve kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

Editör: TE Bilişim