Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

İnsanlık olarak 2021 yılını iyi hatıralarla kapatmadık. Geçtiğimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık. Geçtiğimiz 18 yılda kurduğumuz alt yapının üstünde hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyorduk. Korona salgınının ülkemize de sıçramasıyla birlikte kendimizi hızla bu yeni döneme hazırladık. Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlattık. Yılın 2. çeyreğinde ülkemizde derinden hissedildi. Bu dönemde dünyada daha ağır geçerken, Türkiye %9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için önlem ve teşvikler sayesinde ekonomimizin direncini korumayı başardık. 3. çeyrekte 1. önceki çeyreğe göre sanayi üretimimiz %30 oranında arttı. Otomobil ve konut piyasalarında Haziran ayıyla birlikte ciddi hareketlilik gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerimize de yansıdı. Kapasite kullanım oranımız %76 seviyesine ulaştı. Borsamız, 2020'de yatırımcısına %29 getiri sağlayarak dünya çapında en çok performans gösteren piyasalardan biri oldu. Salgın nedeniyle ihracat pazarlarımızda görülen ciddi daralmalarına rağmen 2020 yılını ihracat açısından iyi tamamladık. Küresel ekonominin %4'ten küçüldüğü tahmin edilen bir dönemde Türkiye ekonomisinin büyümesi gücümüzün bir ifadesidir. Devam eden yatırımlarımızı hızla tamamlayarak, haftada bir açılış töreniyle milletimizin hizmetine sunduk. Sağlıktan haberleşmeye kadar birçok alanda ülkemizin kalkınma kararlılığını ortaya koyduk. 2021 yılının yatırım, üretimin ve istihdamın arttıracağı bir yıl olacağına inanıyorum. Yeni yılda önceliklerimiz fiyat istikrarı ve reformlar olacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Bir süredir hiçbir rasyonel temeli olamadan başlatılan, siyasi bir kaos başlatma nedenleridir. Türkiye'nin huzuruna kaçırmaya çalışanların aslında neye cevap verdiklerini iyi biliyoruz. Türkiye, bu ülkede kimin Cumhurbaşkanı seçileceği konusunda milletin temsilcileri yerine vesayetin dayatmasının belirleyici olduğu günleri geride bırakmıştır.  Taciz, tecavüz hırsızlıkları görmezden gelerek orada kalmayı başaran bir siyasi partinin sözde genel başkanının sancısın nedeni budur. Bunlara oy vermeye öğretmen sözde öğretmen, çiftçi sözde çiftçi, hakim sözde hakimdir. Teröriste terörist demekten aciz bu genel başkanı öncelikle CHP seçmenine havale ediyoruz.

KURAKLIK TEHDİDİ

Barajların bir kısmının tamamen boşaldığı bir dönemdeyiz. Kuraklık tehdidi karşısında tedbir almalıyız. Mevsim normallerinin oldukça altına düşmüş yağışlar ülkemizi ciddi kuraklık tehdidi ile karşı karşıya bırakmıştır. Günlük kullanımdan tarımsal kullanıma suyu tasarrruflu kullanmalıyız. 

KISITLAMALAR DEVAM EDECEK Mİ?

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Azalan vaka ve ağır hasta sayısına paralel şekilde sağlık sisteminin yükü hafifledi. Bu kazanımları korumak için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Bu soruna kalıcı bir çözüm buluncaya kadar tedbirlerle hayatımızı sürdürmeye mecburuz. Türkiye, dünyadaki tüm aşı çalışmalarını yakından tapki etmektedir. 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Kısıtlamaları elbette kademeli olarak azaltacağız. 

Çin menşeili bir aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz ülkemizde. Alman aşısıyla ilgili henüz net karar vermedik. Test tamamlanır tamamlanmaz aşılama başlayacak. Perşembe veya cuma inşallah aşı kampanyası başlamış olacak. 

Editör: TE Bilişim