Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayılarıyla birlikte kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceğini merak eden milyonların gözü Beştepe'deydi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantısı sonrası açıklama yaptı. 
Koronavirüs salgını nedeniyle verdikleri mücadelenin bir başarı hikayesine döndüğünü belirten Erdoğan, son bir asrın en büyük felaketi olan salgın karşısında devletin tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
"Dayatmalara Eyvallah demeyerek  Türkiye'yi 2023 rotasında tutumayı başardık.
Reform programımızı ekonomide istikrarı güçlendirecek şekilde teçhiz ettik.
Gençlerimize, üzerinde 2053 vizyonlarını inşa edebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmakta kararlıyız.
Bu dönemde büyük bir fedakarlık göstererek ön cephede çalışan sağlık çalışanlarımıza minnetlerimi sunuyorum.
Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI MART AYINDA SONA ERİYOR
3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar TL kısa çalışma ödeneği verdik. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz.
Gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların 975 bine yakını onaylandı, ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor.
Bugüne kadar salgın denetimlerinde 32 milyon TL'ye yakın idari para cezası uygulandı.
Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır.

Erdoğan: “Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk.”dedi. 

"GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ"
Sağlık Bakanlığımız illerin seyrini çok yakından takip ediyor. Aşılama yaygınlaştıkça sağlıkla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Mevcut uygulama bir süre daha devam edecek."
Erdoğan, şehirlerin mevcut durumunun bir süre daha devam edeceğini söyledi. Bu durumda harita değişmeyecek. Manisa sarı renkte kaldı. Manisa orta riskli grupta bulunuyor.  

Editör: TE Bilişim