Rozet takma töreninde söz alan Şenay İrtem, AK Parti’ye üye olduğunu e-devlet üzerinden yaptığı ‘Siyasi Parti Üyeliği’ sorgulaması sonrasında öğrendiğini iddia ederek, üyeliğini öğrendikten sonra hemen AK Parti’den istifa ettiğini dile getirdi. 
CHP’ye katılan Şenay İrtem yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “7 senedir üye olmamama rağmen CHP kadınları ile iç içeydim. 1 sene önce eşim ‘O kadar aralarındasın. Neden partiye üye olmuyorsun’ dedi. Daha sonda kadın kollarına giderek üyelik işlemimi yaptırdım. Bir süre geçtikten sonra bana partiden ‘CHP’ye üyeliğiniz kabul edilmedi’ diye bir mesaj geldi. Daha sonra e-devlet üzerinden baktığımda 5 yıldır AKP’ye üye olduğumu öğrendim. 5 yıl önce bize AKP tarafından bir erzak yardımı yapıldı ve bir çok kağıt imzalattılar. Meğerse imzalatılan kağıtlar erzak yardımı için değil, AKP’ye üye olmamız için imzalatılan kağıtlarmış. Hemen AKP’den istifamı verip CHP’ye üye oldum.”

“CHP’YE KATILDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”
CHP’ye katılan genç kadın yeni üye Nazlı Coşkun ise, AK Parti’ye üyeliğinin kendi bilgisi dışında yapıldığını belirterek yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Benim ailem hep AKP’liydi. Bu nedenle benim bilgim dışında beni AKP’ye üye yapmışlar. AKP’den ardı ardına mesajlar gelmeye başladı. Ben de e-devlet üzerinden sorgulama yaptığımda AKP’ye üye olduğu öğrendim. AKP’ye üye olduğuma çok pişmanım. Çünkü kadınların hakkı olan İstanbul Sözleşmesi’ni fesih ettiler. Ben eskiden CHP’yi sevmiyordum. Bana hep İstanbul Sözleşmesi’ni CHP istemiyor dediler. Ancak baktım gördüm ki İstanbul Sözleşmesini istemeyen AKP’ymiş. İstanbul Sözleşmesi benim için çok önemli olduğu için AKP’den hemen istifa edip CHP’ye katıldım. CHP’ye katıldığım içinde çok mutluyum.”

“AYDINLIĞI, DEMOKRASİYİ VE CUMHURİYETİ KADINLAR GETİRECEK”
CHP Kadın Kolları İl Başkanı Şadiye Uysal ise törende yaptığı konuşmada, CHP’yi ve ortağı olduğu Millet İttifakı’nı önümüzdeki seçimlerde iktidara getirecek en büyük gücün kadınlar olduğunu belirterek, partine katılımların her geçen gün arttığını ifade etti. 
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Uysal yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yıllardır adaletsizliğe, ötekileştirmeye, kadın karşı zulmüne, baskıya karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Bu ülkeyi düzlüğe çıkarma ve demokrasiye ulaştırma gücü kadınlardadır. Biliyoruz ki yorulmadan ve emek çekmeden düzlüğe varamayacağız. Bu ülkeye, aydınlığı, barışı, demokrasi ve Cumhuriyeti biz CHP’li kadınlar getirecek. Şu bir gerçektir ki içinde kadının olmadığı hiçbir eylem asla başarıya oluşamaz. Bundan dolayı ki kadınlarımızla el ele ve kol kola çalışacağız. Yılmadan, durmadan mücadeleye devam edeceğiz. Biz kadınlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz.”

“İKTİDARA KADINLARIMIZIN EMİN ADIMLARIYLA İLERLİYORUZ”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı kısa konuşmada, geçmişte olduğu gibi gelecekte de toplumun en önemli gücünün kadınlar olduğunu dile getirdi. 
CHP Manisa İl Başkanı Balaban konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayatı çekip çeviren, yaratan, insana değer katan ve partide de iktidara yürüyüşümüzde de en büyük rolü oynayacak olan kadınlarımızdır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadınlarımız tarihe damgalarını vurdular ve vurmaya devam ediyorlar. Şu bir gerçektir ki önümüzdeki seçimlere iktidara kadınlarımızın emin adımlarıyla ilerliyoruz. Kadınlarımız ile birlikte önümüzdeki seçimlerden sonra Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak.”

“MUM GİBİ ERİYORLAR”
Törende konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AK Parti iktidarının yıllardır uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle her geçen gün mum gibi eridiğini belirterek, önümüzdeki seçimlerde sandıktan tek adam rejiminin değil, halkın iktidarının çıkacağını dile getirdi. 
Nazlıaka konuşmasına şöyle devam etti “ Bir taraftan mum gibi eriyor Cumhur İttifakı varken, bir tarafta da uyum içinde çalışan Millet Masası var. Ben o masaya altılı masa değil ‘Millet masası’ diyorum. Çünkü o masaya bakınca 6 rakamını değil 85 milyonu milletimizi görüyorum. Birileri istediği kadar koltuğa yapışsın. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki zengin daha zengin, yoksul daha yoksul hale geliyor. Artık altta kalanın canı çıksın anlayışı var. Bu bizi şaşırtmıyor. Çünkü sarayda yaşayanlar halkın ne yaşadığını bilemez, halkın elini tutamaz. O nedenle bizler ilk seçimlerde yeniden halkın egemenliğini saraydan alıp millete vereceğiz.”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka konuşmasının devamında, önümüzdeki seçimlerin özellikle kadınlar için önemli olduğunun vurgusunu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki seçim bizler için çok kritik. Ülkeyi yöneten ‘Bizim Taliban ile ters düşen bir tarafımız yok’ dedi. Taliban, kız çocuklarının okullaştırılmasına karşı olan, 15 yaşındaki üzerindeki çocuklar ile 45 yaşının altındaki kadınları savaş ganimeti olarak gören, kadınları köle gibi konumlandıran gerici bir zihniyet. ‘Onunla ters düşen bir yanımız yok’ demek ne demek. O halde önümüzdeki seçimler biz kadınlar için esaret ile özgürlük arasında bir seçim olacak. Biz kadınlar için yaşam ile uçurumlar arasındaki hayatlar arasında olacak. Bu nedenle kendi irademizi yaşamdan, özgürlükten ve umuttan yana kullanmamız gerekir.”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka konuşmasında daha sonra töreni katılan partili kadınlara partisinin Aile Destekleri Sigortası projesi hakkında bilgi verdi. 
Törende konuşmaların ardından CHP’li Nazlıaka, CHP’ye katılan yeni parti üyesi 200 kadının rozetlerini taktı. 

Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü! Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü!


 

Editör: TE Bilişim