Her ay toplantıları farklı ilçede gerçekleştirerek gündemdeki konuları değerlendirdiklerini dile getiren CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, tüm ilçelerdeki kadın kollarının her an seçim olacakmış gibi hazır olduklarını ifade ederek, “Gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ay ise partimize yeni üyeler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bugünde seçim olsa, 2023 yılında da seçim olsa kadınlarımız her zaman hazır. CHP’nin iktidara gelmesinde kadınlarımızın rolü büyük olacak’’ diye konuştu. 
ÖZEL, “PARTİMİZDE KADINLARIMIZIN ÖNEMİ ÇOK FAZLA”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ilçe kadın kolları başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, partide kadınların rolünün büyük olduğunu ve ulaşadıkları yerlere kadınlar sayesinde ulaşarak partinin sesinin duyurulduğunu ifade etti. 
CHP’li Özel yaptığı açıklamada; 
“Kadın kollarının partimiz açısından önemi çok fazla. İlçelerde gittiğimiz zaman giremediğimiz yerlere kadın kollarımızın katkılarıyla giriyoruz. Sesimizi duyuramadığımız yerlere sesimizi kadınlarımız duyuruyor.’’ dedi. 
“ZİYARETLERDE ‘ERKEN SEÇİM NE ZAMAN’ DİYE SORUYORLAR”
CHP Grup Başkanvekili Özel, partili yöneticiler ile birlikte gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretinde kendilerine ‘Erken seçim ne zaman olacak?’ sorusunun yöneltildiğini ve toplumun artık bir erken seçim beklentisi içerisine girdiğini dile getirdi. 
CHP’li Özel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 
“İçinde bulunduğumuz pandemi süreci yüz yüze iletişimi önce tamamen kesti. Şimdi belli tedbirlerle ve önlemimizi alarak siyaseti yapmaya devam ediyoruz. Siyaset yüz yüze ilkesiyle yapılan bir şey. Ele ele temas olmasa bile göz göze temasta sesimizi duyurmanın önemi büyük. Kadın kollarımıza vereceğimiz en önemli mesaj şudur. 
 Aydır milletvekillerimiz 81 ilde önce esnaflarımıza ve sonra küçük, orta ölçekli işletmelerimizi ziyaret etti. Onlardan gelen raporlar vatandaşın erken seçimi talep ettiği yönünde. Bunun üzerine sayın genel başkanımız iki hafta önceki grup toplantısında CHP’nin bir an önce Türkiye’nin erken seçime gitmesini istediğini ilan etti. Bu toplumda büyük bir karşılık gördü. Günden beride toplumda müthiş bir erken seçim talebi yükseliyor. Sayın il başkanım, ilçe başkanlarımız ve kadın kolları başkanlarımızla yaptığımız esnaf gezilerinde girdiğimiz iki dükkandan birinde ‘Erken seçim ne zaman?’ sorusu ile karşılaştık. Biz bu soruya soruyla cevap veriyoruz. ‘Sizce olsunmu?’ sorunu yöneltince  ‘Biran önce olsun’ diyorlar. CHP yapılacak olan bir erken seçime dünden razıdır ve bugünden de hazırdır. Seçim beyanname taslağımız hazırdır. Aynen 7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye’nin gündemini sarsan seçim beyannamemiz gibi bu seferde toplumun tüm kesimleri için heyecan uyandıracak ve beklentileri karşılayacak bir beyannamedir. Seçim beyannamemizin içinde Türkiye’nin unutulmuş hiçbir sorunu olmayacak. Çünkü bu beyannameyi CHP’nin Ar-Ge birimi ve MYK’sı, milletvekilleri yazmıyor. Bu beyannameyi halkımız, seçmenlerimiz ve milletimiz yazıyor. Milletvekillerimizin, il başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, kadın kolları başkanlarımız ile gençlik kollarımızın sahada yaptığı temaslardan genel merkezimize iletilen bütün sorunların bir masaya yatırılıp, ‘Bunun çözümü ne olabilir’ diye tartışıldığı bir sürecin sonunda beyannamemiz ortaya çıkıyor.’’
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA KADINLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK’’
CHP’li Özel, olası bir erken seçimde partisi üyesi kadınların öneminin daha da arttığını ve özellikle Cumhuriyetin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin belirlenmesinde parti üyesi kadınların rolünün büyük olduğunu ifade etti. 
CHP’li Özel yaptığı açıklamada; 
“Önümüzdeki seçime güçlü bir beyanname ve iddia ile gireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hedef 2023’ demesi tüylerimizi diken diken ediyor. Cumhuriyetin kurucu kadroları ile sorunu, husumeti olanların, Cumhuriyetin 100. yılında gösterdikleri hedefi açıkça söylemeseler de ne olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Türkiye’nin pek çok varlığını, kazanımlarını aşındıran, yok ederek elimizden çalanların o hedeflerine ulaşamayacaklarını söylüyoruz. 100. yıl bizim hedefimizdir. Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023’te Cumhurbaşkanlığı makamı Cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri, demokratları memnun edecek, onların gönlünü ihya edecek Atatürk’ü de bulunduğu yüce makamdan o masmavi gözlerini güldürecek birisi seçilecektir. Bunun için her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının görevleri vardır. Her CHP’linin görevleri vardır. Ancak görevlerimizin en çoğu kadın kollarımıza düşecek. Çünkü bizim ulaşamadığımız çok önemli bir seçmen kitlesine kadın kollarımız ulaşabilecek. Bu sistem 50+1’lik bir istem. Türkiye’de yapılacak olan seçim küçük bir farkla kazanılacak veya kaybedilebilecek olabilir. Biz daha büyük bir farkla kazanmak için gayret göstereceğiz. Ama 50+1’lik bir sistemde oyların yarısına bir aday, yarısını bir aday alabilir. Açılacak son zarf bizim kadın kollarımızın son ikna ettiği üye olabilir. Yani Cumhuriyetin kaderi ve Cumhuriyetin 100.yılında kimin Cumhurbaşkanını olacağı beklide o tek bir oyda gizli. Bu kapı kapı çalışıp, hane hane çalışıp, elini tutamasak ta gözüne bakarak bu süreçte ikna etmemiz gereken o bir seçmene bağlı. Bizlerin ulaşamadığı yere kadın kollarımız ulaşmaktadır. Seçim 6 ay sonra veya zamanında da olsa oy toplamak adeta Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan kadınların ülkenin kurtuluşuna ve Cumhuriyetin kuruluşa yaptığı katkı kadar değerlidir. Bu nedenle kadın kollarımızın Cumhuriyetimizin 100. yılında kurtuluşun ve kuruluşun yılında Türkiye’yi yeniden yapılandıracak kadroların oluşumunda önemli adımlara imza atacağına inanıyorum.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim