CHP’li Semih Balaban yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Gün geçmiyor ki ülkemizde bir mağduriyet yaşanmasın ve yaşanan mağduriyetler göz ardı edilmesin. Pandemi sürecinde yaşanan mağduriyetler her kesim için görünür bir hal aldı. Üniversite öğrencileri de bu süreçte en büyük mağduriyeti yaşayan gruplar arasında.
Öğrencilerin eğitimleri pandemi süreci ile birlikte online sistem üzerinden yapılırken interneti olmayan okulunu dondursun diyen bir YÖK başkanları var.
80 darbesinin ürünü olan YÖK'ten öğrenci yanlısı bir karar beklemek elbette büyük bir hatadır. Ancak bugün yine YÖK'ün sırtını çevirdiği bir mağduriyet yaşanmakta. 1 milyon 145 bin öğrencisi olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ağustos'ta olması planlanan yaz okulu sınavlarını öğrencilerine hiçbir mazeret bildirmeden Eylül ayına ertelemiş üstelik sınavları pandemi sürecinde çoğunlukla yapıldığı gibi online değil yüzyüze yapma kararı almıştır.
Öğrencilerin mağduriyetlerinin ilki sınavların Eylül ayına ertelenmesi ile başlıyor. Bu erteleme ile birlikte KPSS'ye girecek olan öğrenciler bu sınava giremezken DGS sınavına girmeyi planlayan öğrenciler de bu haklarından mahrum bırakılarak mağdur ediliyor. Ancak aynı okulun örgün ve yurt dışı öğrencileri Online olarak sınava alınıyor yani 1 milyondan fazla öğrenciyi yüzyüze sınava sokan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 23 bin öğrencisine online sınav uyguluyor. Bu durum açıkça akıl tutulmasıdır.
Öğrencilerin mağduriyeti yalnızca sınavın tarihi ve uygulaması ile ilgili değil geçtiğimiz yıl 5 ders için yaz okulu fiyatı 225 lira olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bu yıl bu fiyatı 325 liraya çıkarmış durumda neredeyse yüzde elliye varan bu fiyat artışı ise öğrencilerin belini bükmeye devam ediyor.
Bizler CHP Manisa İl Başkanlığı olarak Anadolu Üniversitesi yetkililerini ve YÖK başkanı olan Yekta Saraç'ı bu mağduriyeti gidermeye davet ediyoruz. Ücretlerde acil düzenlemeler yapılmalı, sınavlar daha önce belirtildiği gibi online ve tarihinde olmalıdır. Birçok öğrenciyi mağdur edecek olan bu uygulamaya acilen son verilmelidir.”

Editör: TE Bilişim