Yolcu otobüsü otomobille çarpıştı: 4 ölü Yolcu otobüsü otomobille çarpıştı: 4 ölü

Vakfın Manisa İl temsilciliği tarafından gönderilen yazılı dilekçede, tahsis edilecek okullarda ‘TÜGVA Yaz Okulu’ adı altında Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi. İbadet, Kitap Okuma, sportif ve sosyal etkinler gerçekleştirileceğinin ifade edildiği iddia ediliyor. Yazılı dilekçede talep edilen okulların Yunusemre Ticaret Meslek Lisesi, Ömer Halisdemir Ortaokulu, Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, Müftü Alimefendi İmam Hatip Ortaokulu, Necatibey İlkokulu, Murat Germen İlkokulu, Soma Yunusemre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Salihli Şahin Şen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gördes Fatih Ortaokulu ve Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu olduğu ifade edildi. 
Konuyu gündeme taşıyan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, okulların TÜGVA’ya tahsis edilmesine tepki göstererek, yaz okullarından AK Parti’nin istediği ideolojiye göre çocukların yetiştirileceğini iddia etti. 
“KENDİLERE GÖRE ‘MAKBUL VATANDAŞ’ YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, TÜGVA’ya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilmek istenilen Fatih Parkı’ndaki kafe için başlattıkları yargı mücadelesini kazandıklarını hatırlatarak, vakfın bu seferde faaliyetlerini yürütebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul talebinde bulunduğu ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de bir vakıf var, devletin her türlü kaynağının önüne serildiği, torpil dosyaları ile tanınan ve hangi vasfına göre olduğu anlaşılamayan bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapan bir vakıf. Geçtiğimiz aylarda TÜGVA’ya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilecek kafeyle ilgili alınan kararın iptali konusunda yargı mücadelemizi kazanmıştık. Şimdi aynı vakıf gözünü okullarımıza dikmiş durumda. Yine elimizde skandal bir belge var. Vakfın Manisa temsilcisi Manisa Valiliğinden gereğinin yapılmasını arz ettiği bir belge. Bu belgeye göre TÜGVA yaz okulu adı altında öğrencilere hepimizin bildiği bir görüşü empoze etmek için gereğinin yapılmasını arz ediyor. Bu yaz okulunda çocuklar ders işleyecek, sosyal aktivitelere katılacak gibi bir durum yok.  Çocuklarımıza yaz okulunda kendilerine göre ‘makbul vatandaş’ olmayı öğretmek istiyorlar. 2021 yılında yine bu vakfın açtığı yaz okullarında küçücük kız çocuklarına ‘hanımlık akademisi’ adı altında gösterdikleri dersleri, harem-selamlık sınıf düzenlemelerini unutmadık. Bu yaz okullarında AKP’nin ideolojisine göre gelecek nesiller yetiştirilmek isteniyor.”
CHP’Lİ BALABAN VELİLERE SESLENDİ
CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda açılması düşünülen yaz okullarında bilimsel ve laik eğitim veren faaliyetler yapılması gerektiğini dile getirerek, TÜGVA’nın açmayı hedeflediği yaz okulları konusunda velilere seslendi. 
CHP’li Balaban açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir yaz okulu açılacaksa bu bilimsel ve laik bir eğitimin verileceği, çocukların geleceklerine yatırım yapabilecekleri, pandemi döneminde eğitimde açılan yaraların onarılabileceği bir yaz okulu olmalıdır. Belirli bir siyasi ideolojinin arka bahçesi olan, gencecik evlatlarımıza kendilerine göre makbul vatandaş olmayı öğrettikleri yaz okullarına ihtiyaç yok. Çocuklarımızın AKP ideolojisi çerçevesinde yetiştirilmeye çalışıldığı böyle bir yaz okuluna ne ailelerimizin ne de çocuklarımızın ihtiyacı vardır. TÜGVA’nın Manisa’da kendilerine tahsis edilmesini istedikleri okullarda yaz okulu yapmasına şu anda engel olamayabiliriz. Ancak velilerimize seslenmek istiyoruz. İlimin, bilimin ışığından ayrılmayarak çocuklarımızın AKP ideolojisi çerçevesinde yetiştirilmesine müsaade etmesinler. Unutmasınlar ki çocuklarımız bu ülkenin geleceğini oluşturacak fidanlardır. Bu fidanlarımızın koparılmasına müsaade etmesinler.”

Editör: TE Bilişim