Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti

CHP’li Balanan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Türkiye’de gerçekleştirilmiş en kapsamlı ve en barışçıl eylemlerden birisi olan Gezi Eylemleri, hiçbir delil olmamasına rağmen üçüncü kez yargılanıyor. Ancak biliyoruz ki burada yargılanan Gezi Eylemleri olmanın çok ötesine geçmiştir. Burada yargılanan örgütlü halk mücadelesidir. Halkın özgürlüklerine sahip çıkma ve haksızlığa karşı durma hakkı yargılanmaktadır. Gezi davalarında yargılanan umuttur ama bu yargılamayı gerçekleştirenlere ve destekleyenlere kötü bir haberim var ne yaparsanız yapın umuda kelepçe vuramaz, baharın gelişini engelleyemezsiniz!”

"TÜRKİYE AKP’DEN DE ONUN İKTİDARINDAN DA BÜYÜKTÜR"
Açıklamasının devamında Erdoğan hükümetine yüklenen CHP’li Balaban, iktidarın ‘Benden olmayan teröristtir’ anlayışının kabul edilebilir olmadığını ve Türkiye’nin AKP iktidarından büyük olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İnsan haklarını savunduğunu iddia eden hiç kimsenin Gezi eylemlerinin yargılanmasına destek vermesi düşünülemez. Gezi’de umut vardı, binlerce, milyonlarca insanımız daha özgür, daha adil, daha yaşanabilir bir Türkiye umuduyla, cesaretle sokaklara döküldü ya da evlerinden bu eylemlere destek verdiler. Bunun karşısında durmak yerine bu eylemleri anlamak, talepleri karşılamak ya da bunun için çaba göstermek gerekmektedir. Ancak benden olmayan teröristtir anlayışının böyle bir tutum sergilemesi de beklenemez. Erdoğan hükümeti karşılarında olan herkesi terörist olarak ilan etmeye çalışarak toplumsal bütünlüğün köküne dinamit koymaya çalışmaktadırlar. Gezi davaları ne ilk ne de son, sesini çıkaran tüm muhalifler ya da tüm vatandaşlar onların gözünde terörist. Buradan bir kez daha söylüyoruz Türkiye AKP’den de onun iktidarından da büyüktür. Ben gidersem devlet çöker anlayışı kabul edilebilir, anlaşılabilir bir anlayış değildir bizim anlayışımız ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dayanmaktadır. Ne diyordu Atatürk; ‘Benim naciz vücudum elbet toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Yine de biliyoruz ki AKP iktidarının da AKP Genel Başkanının da anlaması mümkün değildir.”
"TÜRKİYE TEKRAR BİR HUKUK DEVLETİ OLMALIDIR"
CHP’li Balaban açıklamasını son kısmında, şeffaf yönetilen ve hesap verebilen bir Türkiye için mücadele ettiklerini ve Türkiye’nin tekrar bir hukuk devleti olması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın daha özgür, daha adil ve yaşanabilir bir Türkiye sevdasını anlıyoruz. Bu nedenle programımız hazır. Bunu sağlamak için çalışacak kadrolarımız hazır, eleştirmek için ağzını açan herkesi cezalandırmakla tehdit eden bu iktidarın aksine çok daha şeffaf yönetilen ve eleştirilebilen bir yönetim için mücadelemiz sürüyor, sürecek. Manisa’da da 160 arkadaşımla birlikte ben de Gezi davalarında yargılandım ve beraat ettim. Gezi eylemlerinde bulunmaktan da, Gezi davasında yargılanmaktan da onur duyuyorum. Ancak buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum Gezi davalarının acilen son bulması, adaletin sağlanması, olmayan delillerle, talimatla dava açılmasının artık önüne geçilmesi gerekmektedir. Türkiye tekrar bir hukuk devleti olmalıdır bu da en iyi şekilde ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mümkün olacaktır.”

Editör: TE Bilişim