CHP İl Başkanı Semih Babalan parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, CHP’li vekil Berberoğlu ve 2 HDP’Li milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi ile 2 gazetecinin daha gözalaltına alınmasının halkın iradesine yapılan bir darbe olarak değerlendirdi.

CHP’li Balaban yaptığı açıklamada;

“18 yıldır uyguladığı ekonomik ve siyasi politikalarla ülkemizi bir çıkmaza götüren AKP hükümeti son dönemlerde anti demokratik uygulamalarını ve baskılarını artırmıştır. Gazetecilerin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve yine Ankara’da 2 değerli gazeteci İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınması bunların önemli kanıtıdır.

4 Haziran’da da bir anti demokratik uygulamaya daha imza atılmıştır. Bu tarihte milletvekilimiz sayın Enis Berberoğlu ve 2 HDP’li milletvekilinin milletvekilliği mecliste hukuksuz bir şekilde düşürülmüştür. Bizler bu milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesinin halkın iradesine bir darbe olarak görüyoruz. Halkın iradesine yapılan bu darbeyi onaylamıyoruz. CHP Manisa İl örgütü ve 17 ilçe örgütümüz bu darbenin sonuna kadar karşısındadır.’’ ifadelerini kullandı.

 “AKP ASLINDA EN BÜYÜK DARBECİ PARTİDİR’’

CHP’li Balaban açıklamasında, AKP iktidarının darbelerden beslenen bir parti olduğunu ve her zaman mağdur rolünü oynadığını ifade ederek, “Darbe iddialarıyla, darbe gündemleriyle yapay bir gündem oluşturan AKP aslında darbelerin mağduru değil, darbelerden yararlanan, prim yapan bir partidir. 12 Eylül faşist darbesinin bir ürünü olan AKP aslında en büyük darbeci partidir. 20 Temmuz 2016’da mecliste bir sivil darbeyle olağanüstü hal adı altında Kanun Hükmünde Kararnamelerle her türlü hukuksuzluk maalesef ülkemizde bizzat iktidar eliyle uygulanmıştır. Bizler AKP’nin uyguladığı bu politikalara sonuna kadar karşıyız. Demokratik zeminde demokrasi mücadelesini hep birlikte sürdüreceğiz. AKP’nin uyguladığı KHK’lar ile yaşanan hukuksuzluklar bizlere 12 Eylül hukukunu aratır hale gelmiştir. Bizler parlamenter sisteme dönüş ve demokrasi mücadelemizi halkımızla birlikte omuz omuza vereceğiz. İlk seçimlerde demokratik bir şekilde AKP hükümetinden hep birlikte kurtulacağız. Demokrasi mücadelemizi yeniden parlamenter sisteme dönerek, herkesi kucaklayarak, kimseyi ötekileştirmeden din, dil ve ırk ayrımı yapmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin insanca, özgürce yaşamasının güvencesi olacağız. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bizim için değerlidir. Hep birlikte CHP iktidarını, halk iktiranını kuracağız. CHP Manisa il ve ilçe örgütlerimiz olarak buna inancımız tamdır.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim