CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililerin de yer aldığı basın açıklamasında hem CHP’li Balaban hem de CHP’li Arcak MHP’li Murat Öner’e birçok soru yöneltti.

Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü! Ege'de vahşet: 3 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürdü!

“ERGÜN’LE İLGİLİ GERÇEKLERİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban açıklamasında, MHP’li Öner’in CHP’yi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün için karalama kampanyası başlatmakla suçladığını ifade ederek, amaçlarının Ergün’ün yaptığı yanlışlıkları kamuoyu ile paylaşmak olduğun ifade etti.

CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP İl başkanı sayın Murat Öner açıklama yaparak bizim Cengiz Ergün’e karşı yalan iftira içerikli kampanya başlattığımızı söyledi. Şunu unutmasınlar ki Cengiz Ergün’e karşı yaptığımız bütün eleştirileri bilgileri belgeler ışığında yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. TÜGVA olayı yaşandı. Hukuk bizim haklılığımız ortaya koydu. Bir Karakoca vakası yaşandı. Mahkemenin atadığı bilirkişi bizim haklılığımızı ortaya koydu. Uncubozköy mahallesinde kendi arsalarına ballı imar planını yaptığını gündeme taşıdık. Kendi yaptıkları açıklamalarla bizim haklılığımızı ortaya koydular. Cengiz Ergün ile ilgili gerçekleri korkmadan halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.”

“HANGİ SORUNDA HALKIN YANINDA OLDUNUZ?”

CHP’li Balaban açıklamasının ikinci kısmında MHP İl Başkanı Murat Öner’e sorular yönelterek, Cumhur İttifakı’nın hiçbir mensubunun halkın sorunlarını kamuoyu ile paylaşan bir açıklamalarının olmadığını dile getirdi.

CHP’li Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Sözlerimizin arkasındayız ve parti olarak hiçbir zaman geri adım atmadık ve atmayacağız.  Cumhur İttifakı ne Manisa’da ne de Türkiye’de sahada yok. Sayın Murat Öner’e soruyorum; Manisa’da yaklaşık 1 senedir görevdesiniz, hangi sorunda halkın yanında oldunuz? Üretici, esnaf, şoförler, emekli, EYT’liler’in ne zaman yanında oldunuz? Kadın cinayetleri ile ilgili bir açıklamanız oldu mu? Çevre sorunlarıyla, Gediz’in kirliliğiyle, Nikel Dağı’ndaki ve Çaldağı’ndaki çevre felaketleriyle ilgili açıklamalarınız oldu mu? Bir cümle edemediniz. Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı. Sizin partinizin misyonu nedir? Sadece vatan, millet hamaseti yapmaktır. Ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynakları yabancılara peşkeş çekilirken, nasıl bir milliyetçilik anlayışına sahipsiniz? Tek bir kelime bile etmediniz. Beşli çete ülkeyi yağmalar ve ülkenin zenginliklerini kendi ceplerine aktarırken neden bir cümle etmiyorsunuz? Neden sadece HDP üzerinden basit bir siyaset yapıyorsunuz. Halkımız aç ve açıkta perişan. Sizin göreviniz halkın sorunlarını dile getirmek değil mi? HDP ve terör üzerinden siyasetten başka bu ülkeye verebilecek bir projeniz yok mu? Hani zamanında lideriniz Devlet Bahçeli ‘17/25 Erdoğan’, ‘Haliç’te AKP’yi yıkayacağım’, ‘Tekeden süt sağılmaz, Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz’, ‘Alçaksın’ diyordu. Şimdi ne oldu ne değişti? Allah kimseyi bir çelişkiler yumağında, 180 derece dönüş yapmaya mecbur etmesin. İşte MHP’nin geneldeki siyaset anlayışı bu. Murat Öner yaptığı tek şey Cengiz Ergün’ü savunmak.”

“MHP SEÇMENİ RAHATSIZ. ERGÜN’Ü SAVUNAMIYORLAR”

Açıklamasında MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaptığı yanlışlıklardan MHP’li seçmenin bile rahatsız olduğunu ifade eden CHP’li Balaban şöyle konuştu: “Cengiz Ergün’ün artık bu davranışlarından sağduyulu MHP seçmeni rahatsız. Ergün’ü savunamıyorlar. Cengiz Ergün kendini hukuksal anlamda kendini akladığını sanmış olsa da bu sadece onun kendi hüsnü kuruntusu oluyor. Ergün kamu ve toplum vicdanında bizim çalışmalarımızla mahkum olmuştur. Ergün ve MHP’nin yerel iktidara yaptığımız bu muhalefet onların artık kimyasını bozdu.”

“HDP ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK MHP’NİN TÜKENMİŞLİĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

MHP’li Öner’in HDP üzerinden CHP’ye yönelik eleştirilerini de değinen CHP’li Balaban şu ifadelere yer verdi: “HDP yasal bir partidir. HDP’nin oylarına talip olmak bizim hakkımızdır. AKP, HDP’nin oylarına talip olduğunda hiçbir sorun yok. 31 Mart seçimleri öncesi Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarttığında hiçbir sorun olmadı. Terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın mektubu bir akademisyen bozuntusu tarafından okunurken, MHP’den hiçbir ses çıkmadı. Bu nasıl bir milliyetçilik, bu nasıl bir çifte standart. Biz HDP’den oy isteyince hain oluyoruz. Diyoruz ki; hadi oradan, buna kargalar bile güler. Biz milliyetçiliğimizi defalarca belgeledik. Bizim milletçiliğimiz lafta değil, özde milliyetçiliktir. Geçmişte tarihimizde bunun en güzel ve büyük örnekleri vardır. HDP üzerinden siyaset yapmak MHP’nin artık tükenmişliğinin bir göstergesidir.”

“MHP, MANİSA’DAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAMANIN RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA”

CHP’li Balaban açıklamasında son alarak, MHP’nin hem genelde hem de yerelde izlediği yanlış politikalar sebebiyle önümüzdeki seçimlerde büyük sıkıntı yaşayacağını belirterek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile ilgili söylemleri olmuş. Tunç Soyer şunu unutmasınlar ki İzmir’de harika işler yaparak sosyal belediyecilik anlamında büyük işlere imza atıyor. Egemenlere ve sermayeye dayalı değil, emeğe ve hümanizme dayalı bir dünya kurulabileceğini ortaya koyuyor. Menemen Belediye başkanından söz etmiş. Evet Menemen Belediye başkanı yolsuzluk yaptığı ve partimizden hemen ihraç edilmiştir. Bilecek belediye başkanı ihraç edilmiştir. Bizde hiçbir zaman ‘Benim hırsızım iyidir’ felsefesi olmaz. Biz hırsıza hırsız deriz. Peki siz kendisine rant sağlayan MHP’li Büyük Şehir Belediye Başkanınız Cengiz Ergün’ü partinizden neden ihraç etmediniz? İşte yaptıkları yanlış politikalar ile MHP’yi yüzde 7’nin altına indirmiştir. Bütün anketlerde MHP’nin bırakın yüzde 10’u, yüzde 7’nin bile altındadır. Hatta Manisa’da bile milletvekili çıkarmama riski ile karşı karşıya kalan bir parti konumuna gelmişlerdir. Biz gerçek MHP’lilere ve ülkücülere saygılıyız. Onlarda toplumsal mücadele veriyorlar. Biz sadece AKP’ye yandaş olan, destekçisi olan ve Manisa’da sadece Ergün’ün yanlışlarını bile bile savunan MHP anlayışını siyasi nezaket çerçevesinde eleştiriyoruz. Eleştirmeye de devam edeceğiz. Artık bunları halkımız söylemlerini inandırıcı bulmuyor. Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm üreten partiler halkımız tarafından en iyi şekilde değerlendirecektir.”

“GENÇLERİ KÜÇÜMSEYEN ÖNER, GENÇLERDEN NASIL OY İSTEYECEK”

Basın toplantısında kendisini eleştiren MHP’li Öner’e yanıt veren CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise şöyle konuştu: “MHP İl Başkanı sayın Murat Öner her zaman olduğu gibi abeste iştigal bir açıklamada daha bulunmuş. Daha önce bizi kahvehane ağzıyla konuşmakla suçladı. Bizde kendisine ‘Kahvehane ağzıyla siyaset yapmak bizim için onurdur. Biz halkın içindeyiz’ cevabını vermiştik. Şimdiki açıklamalarında ise bana ‘Ben senin yaşın kadar kahveciyim’ demiş. Bu sözleriyle özür dilemek yerine gençleri küçümseyen bir cümle sarf etmiş. Yapması gereken kendi kahvesine gelen müşterilerinden özür dilemekti. Bunu yapmadı. Yaşımla alay edercesine bir cümle kurmuş. 27 yaşında bir genç olarak CHP’nin ilçe başkanlığını yapmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca açıklamasında bana adaylıkla ilgili imalarda bulunmuş. Önemle vurguluyorum şuan olduğum nokta CHP’ye nefret ve halkın yanında olarak gelebileceğim en önemli seviyedir. Bununla da onur duyuyorum. Gençleri küçümseyen Murat Öner nasıl gençlerden oy isteyecek merakla bekliyorum. Bizler gençleri siyasete kazandırmak isterken, tüm siyasetçilerin görevi bu olması gerekirken ne yazık ki kendisi gençleri aşağılama yoluna gitmiştir. Kendisine bir tarih dersi verelim. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetih ettiğinde 21 yaşındaydı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anafartalar kahramanı olduğunda 34 yaşındaydı. Biz atalarımızla her zaman gurur duyduk.”

“ŞEHİTLERİMİZ DIŞINDA BİR SİYASET ÜRETİMİYORLAR”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Arcak, kendisini şehit paylaşımları yapmadığı gerekçesiyle eleştiren MHP’li Öner için şu ifadelere yer verdi: “Bizi her açıklamalarında terörle yan yana getirmeye çalışıyorlar. Habur’dan teröristleri davul zurnayla ülkemize sokan, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartan biz değiliz. Sözde çözüm sürecinde şehirlerin altına cephane stoklanmasına sebep olan biz değiliz. İmralı’daki bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcalan’la görüşüp yol haritası çıkartan biz değiliz. Biz ‘Bu şehirde yolsuzluk, usulsüzlük ve yolsuzluk var’ diyoruz. Onlardan gelen cevap şehitler. Şehitlerimiz dışında her hangi bir siyaset üretemiyorlar. Şehitlerimizin üzerinden siyaset yapıyorlar. CHP Millet İttifakıyla iktidara gelecek, PKK terör örgütünü tamamen bitirecek.”

“GELSİN BİZDEN TÜRKÇE DERSİ ALSIN”

CHP’li Arcak açıklamasında son olarak şöyle konuştu: “Açıklamasında ‘Alaşehir, Demirci ilçe başkanların savunmak sana mı kaldı’ demiş. Değerli başkanlarımızın savunmaya ihtiyacı yok. Her iki başkanımızda söylemlerinde sonuna kadar haklılar. Cengiz Ergün’e eleştirmekle çok haklılar. Biz il başkanlığımız önderliğinde ilçe başkanları olarak kentimizdeki tüm hukuksuzlukları ortaya çıkarıyoruz. Gerekirse de mevkidaşlarımı savunma konusunda tereddüt etmem. İl başkanlığında ilçe başkanlarımız da benim yol arkadaşlarımdır. Sayın Murat Öner, ağa babalarından ve patronu olan Cengiz Ergün’den aldığı emirlerle önüne bir kağıt parçası konuluyor ve o kağıt parçasını bile okumaktan aciz olarak açıklamaları eline yüzüne bulaştırıyor. Baktılar ki basın açıklamalarında önüne konulan metni okumaktan aciz, en sonunda yazılı olarak basın açıklaması servis etmeye başladılar. En son basına gönderilen metni okumakta ve anlamakta gerçekten zorluk çektim. Bu sözde milliyetçiler güzel Türkçemizi bile kullanmaktan acizler. Çok dil bilgi hatalarını gördük. Bu nedenle sayın Öner’e diyorum ki gelsin bizden bir Türkçe dersi alsın ve çekinmesin. En yakın zamanda MHP il başkanlığına ve kendisine bir Türkçe dil bilgisi kitabı göndereceğim. Biz dün neysek bugünde oyuz ve gelecekte o olacağız. Manisa’da tüyü bitmemiş hakkını asla yedirmeyeceğiz. Son zamanlarda çok konuştuğumuzu söylüyorlar. Evet çok konuşuyoruz. Çünkü son zamanlarda iyice azıttınız. Gideceğinizi anladınız giderayak vurgun yapmaya çalışıyorsunuz. Cengiz Ergün’ün giderayak vurgun yapmasına rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Çünkü dertleri hizmet değil. Dertleri rant. Biz buna karşı çıkmamazlık yapmacağız. Muhalefet olan görevimizi yerine getirmeyeceğiz. Biz mücadelemize devam edeceğiz. MHP İl Başkanı Murat Öner için ise son söyleyeceğim, hayattaki tek başarısı baraj altında kalmış bir partiye başkan olmak.”

Editör: TE Bilişim