Alternatif kutlama programına CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, Demokrat Parti Manisa İl Başkanı İdris Mecek, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, kadın ve gençlik kolları, il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri katıldı. 
CHP tarafından düzenlenen alternatif kutlama programı il başkanlığı binasının önünden Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Milli Egemenlik Anıtı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Yürüyüşte dev Atatürk posteri ve Türk Bayrağı açan partili gençler, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları attılar. 
Yürüyüşün ardından CHP Manisa İl Başkanlığı başta olmak üzere törene katılan sivil toplum kuruluşları ve sendikalar Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerini sundular. Çelenk sunma töreninden sonra katılanlar günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.  

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDENLER MUVAFFAK OLACAKTIR”
Törende konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu 30 Ağustos’un emperyalizme vurulmuş büyük bir tokat olduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos emperyalizme vurulmuş bir tokattır.  30 ağustos zaferi Türk ulusunun yeniden dirilişi anlamına geliyor. Türk ordusu emperyalizme karşı 30 Ağustos’ta bütün dünyadaki mazlum haklara örnek olacak bir zafer kazanılmıştır. Arkasından 5-6-7-8-9 Eylül’de düşman Manisa ve İzmir topraklarından kovuşmuştur. Bu kurtuluş günleri Türk halkı için çok önemlidir. Ancak bugün iktidar temsilcileri ‘Kurtuluş günlerini kutlamayalım. Kurtuluş Savaşı’nı önemsizleştirelim’ diyorlar. Bunu söyleyen insanlar tarih bilincinden tarih şuurundan uzaklaşmış insanlardır. Bunu söyleyenler yıllar önce Türkiye’de devrimcilerin üzerine yürüyenler, Altı Filo’ya secde edenler ve ‘Keşke Yunan Kazansaydı’ diyenlerin izinden gidenlerdir. Geçmişte böyle insanlara karşı nasıl bir tokat atıldıysa, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.’ncü yılında aynı tokadı biz atacağız. Şunu unutmasınlar ki Gazi Mustafa Kemal’in izinden gidenler muaffak olacaklardır.”

Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak

“GÜN GELİNCE TÜM İŞBİRLİKÇİLERDEN HESAP SORULACAKTIR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise törende yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: “30 Ağustos tarihinde önemi büyüktür. 30 Ağustos emperyalizme karşı vurulmuş önemli bir darbedir. 30 Ağustos anti emperyalizmin zafere ulaştığı gündür. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin en iyi şekilde gerçeğe dönüştüğü, düşmana karşı hangi sıfatla olursa olsun yenildiği gündür. Günümüz Türkiye’sinde şuanda o işbirlikçiler aramızdalar.Emperyalist güçlerle nasıl işbirlikçilik yaparlarsa yapsınlar onları hiçbir güç kurtaramayacaktır. Tüm işbirlikçilerden gün gelince hesap sorulacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda hep birlikte ilerleyeceğiz. Atatürk bu ülkenin en büyük ortak değeridir. Atatürk’ün çizdiği yolda fikirleri ve düşünceleriyle tam bağımsız Türkiye’yi her birlikte yeniden kuracağız.” 


 

Editör: TE Bilişim