İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada İzmir'de dehşet verici olay! 7 kişi 2 kişiyi öldüresiye dövdü, o anlar kamerada

Aynı zamanda üzüm üreticisi olan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın açıklaması şöyle: “Dün açıklanan 9 numara üzüm fiyatı, umutla bekleyen biz üreticileri gene kara günlere attı. Bir yılda 300 TL den 1350 TL ye potasa, 7 TL den 25 TL ye çıkan mazot, 8-9 TL den 30 TL ye çıkan kelter, gübrede % 300-400 , ilaçda %250-300 , tarımsal sulama ve elektrikte %300, işçilik ücreti %125 artan girdilere, TÜİK in bile %156 tarım üretimi enflasyonu açıkladığı ülkemizde 27 TL fiyat ÜRETME GİT ! demektir!
İş sadece rakam ile bitmiyor. Eğer TMO , Tarım Kredi ve Tariş ile işbirliği yaparak alımları hızlandırmazsa, üreticiye geçen seneki gibi numara düşürme, dikme kusurları, çuval darası gibi zorluk çıkaran uygulamalara devam ederse fiyat daha aşağılara gider !
Yaklaşık 20 gündür Grup Başkanvekilimiz, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız ve örgütümüz ile birlikte köy köy, bağ bağ üreticilerimizleydik. Çözüm belli planlama olmazsa, artı değer katacak Ar-ge çalışmaları yapılmazsa, girdi maliyetleri düşmezse, iç piyasada çok faydalı ürünümüzün tüketimini arttıracak tanıtımlar gerçekleşmezse bu sektör yok olup gider. 
Kaybeden sadece biz üzüm üreticisi değil, bu işten beslenen tüm sektörleriyle birlikte Türkiye’miz olur!”
 
 

Editör: TE Bilişim