CHP’li Balaban’dan Manisa’nın ‘Dert Haritası’

Çanakkale'de göçmen botu battı: 4'ü çocuk 22 kişi hayatını kaybetti Çanakkale'de göçmen botu battı: 4'ü çocuk 22 kişi hayatını kaybetti


CHP genel merkezi ile birlikte ortak çalışma gerçekleştiren CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin Dert Haritası’ isimli yayınlanan kitapta yer alan Manisa’nın önemli dertlerini kamuoyu ile paylaştı. 
Açıklamasına çalışmanın gerçekleştirilmesine öncülük eden CHP Genel başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür ederek başlayan CHP’li Balaban, yayınlanan kitapta Manisa’nın en önemli 25 sorunun somut bir şekilde ortaya konduğunu dile getirdi. 
CHP’Lİ BALABAN SORUNLARI TEK TEK SIRALADI
CHP Manisa İl Başkanı Balaban, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında kentin önemli 25 sorununu tek tek sıraladı. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Manisa’ya baktığımızda Türkiye’nin en güzel illerinden birinde yaşamamıza rağmen maalesef çok ciddi sorunlarımızın olduğunu yapılan bu çalışma ortaya koydu. Yapılan çalışma neticesinde kentimizin 25 önemli sorunun ortaya çıktığını gördük. Genel merkezimizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde kentimizin dertlerini şu şekilde sıralayabiliriz. Öncelikle Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerimizde çoğunlukta olmak üzere jeotermal enerji santralleri kentimizin önemli dertlerinden bir tanesi. Kentimizde 48 bin 844 kayıtlı işsiz bulunmaktadır. Türkiye’deki işsizlik ordusuna her geçen gün kentimizden yenileri eklenmektedir. Cezaevlerine hükümle sayısı bakımından kentimiz 10.’ncu sırada yer almaktadır. Uyuşturucu suçları bakımından ise yine kentimiz 15.’nci sırada yer almaktadır. Hem emniyet hem de jandarmamızın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar neticesinde uyuşturucu ile mücadelede kentimizde önemli çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Suça sürüklenen çocuk sayısı bakımından 81 il içinde 16.’ncı sırada olmamız önemli bir sorun.”
“ÇOCUK EVLİLİKLERİNDE 17.’NCİ SIRADAYIZ”
CHP’li Balaban, Manisa’nın dertleriyle ilgili yaptığı açıklamada istatistik bilgelerede yer vererek sözlerine şöyle devam etti: “Kız çocuğu evliliklerinde 81 il içinde 17.’nci, doğum yapan çocuk sayısında ise 19.’ncu sırada yer alması kentimizin ciddi sorunlarından bir tanesi. Bizim için çok üzücü bir durum. İş kazaları bakamında Türkiye genelinde 7.’nci, iş kazası sonucu ölümlerde 10’ncu ve intihar sonucu ölümlerde 17.’nci sıra yer almamız önemli dertlerimiz arasında. Kentimizin önemli sorunlarından bir tanesi ise kamu yatırımlarının kesintiye uğramasıdır. Bunu son yıllarda daha çok sık yaşamaya başladık. Tarım kenti olan kentimizde tarım alanlarının yüzde 60’nının ipotekli olması çiftçinin nasıl bir dert içinde olduğunu gözler önüne sermektedir. Çiftçilerimizin sorunlarını katlanarak artması, domates ile üzüm yetiştiricilerinin pazar sorunu, pamuk, tütün ve zeytin üreticilerinin sorunları, sadece kentimizde yetişen dumanlı papaz eriğinde yaşanan pazar sorunu dert haritamız içinde yer almaktadır. Kentimizin dert haritası içerisinde çitçimizin yüksek elektrik maliyeti sebebiyle yaşadığı tarımsal sulama sorunu da yer almaktadır. Kentimizin için tespit ettiğimiz dertler arasında Akhisar çevre yolunun iki kez durdurulması, Köprübaşı-Gördes, Demirci-Sındırgı, Demirci Salihli yollarının yapılmaması, maden ocaklarının yetersiz denetlenmesinden kaynaklı oluşan kazalar, hava, çevre kirliliği, nikel madenlerinin çevreye verdiği zararlar ile konut ve yerleşim sorunlar yer almaktadır.”
“BİZİM TESPİT ETTİĞİMİZ BAŞKA SORUNLARDA VAR”
Açıklamasının son kısmında, il ve ilçe başkanlıkları olarak sürekli sahada halkla iç içe olduklarını ifade eden CHP’li Balaban, kentin 25 önemli sorunun haricinde kendilerininde tespit ettikleri sorunlar olduğunu ifade etti. 
CHP’li Balaban açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bizde sahada gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde net olarak gördüğümüz başka sorunlarda yer almaktadır. Ciddi bir ekonomik kriz değil, ekonomik bir buhran var. Vatandaş geçinememekten, esnaf siftah yapamamaktan, çiftçi ise tarlasını ekememekten şikayetçi. Gençlerimiz ise işsizlik ve gelecek kaygısından şikayetçi. Partimizin önderliğindeki Millet İttifakı’nda kurulacak iktidar ile ülkemizde üretim, eğitim ve tasarruf seferberliği başlatarak bu sorunları büyük ölçüde çözeceğiz. Manisa’nın olumsuz istatiksel sıralamalarda ilk 10’da veya ilk 20’de yer almamız oldukça düşündürücü bir durumdur. Manisa’mızın bu sorunlarını da ortak ölçekte en iyi şekilde çözeceğimize inanıyoruz. Halkın geleceğe güvenle baktığı ve geçim derdinden kurtularak insanca yaşadığı bir düzeni el birliğiyle kuracağız. Kimse umudunu yitirmesin. Umut Millet İttifakı’dır. Umut sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Umut altılı masadır.”

Editör: TE Bilişim