CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler ilçesine bağlı Yeniköy mahallesinde mısır üretimi yapan çiftçileri ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıyı yerinde dinledi. CHP’den servi edilen haberde, üreticilerin açıklanan mısır fiyatının girdi maliyetlerini karşılamadığını ifade ettiği öne sürüldü. 
CHP’Lİ BALABAN İKTİDARA SESLENDİ: ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIK
Mısır üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının Türkiye’de önce yıl yıl tarımı bitirdiğini ve artan girdi maliyetleri ile çiftçiyi ölüme mahkum ettiğini dile getirdi. 
Türkiye’nin dört bir yanını tarım toprağı olmasına karşın AK Parti iktidarını yanlış tarım politikaları sebebiyle çiftçinin artık toprağını ekemez hale geldiğini iddia eden CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Üzümü üreticilerinin sorunlarını nasıl dile getiriyorsak, büyük sorunları olan mısır üreticilerimizin de sorunlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Üreticinin her zaman kazanmasından, alın terinin karşılığını almasından yanayız. Çitçilerimiz bu yıl kadar hiçbir yıl dertli olmadılar. Çünkü AKP iktidarını uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle önce yıl yıl tarımı bitirdiler. Ardından artan girdi maliyetleriyle çiftçimizi ölüme mahkum ettiler. Çiftçi artık toprağını ekmeyeceğini, böyle giderse önümüzdeki yıl Türkiye’yi açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını ifade ediyor. Hükümete Manisa’dan sesleniyoruz. Hükümet artık yeter. Bir an önce çiftçinin sesini duyup onlara sahip çıksınlar. Çiftçimiz ve tarım artık ölmek üzere ve can çekişiyor. Ama çiftçimizin yaşadığı bu sıkıntıların bitmesine az kaldı. CHP’nin önderliğinde Millet İttifakı iktidarında çiftçimizi yeniden eski günlerine döndürüp tekrar ‘Milletin Efendisi’ haline getireceğiz. Ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzeni kuracağız.”

Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı


 

Editör: TE Bilişim