Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü! Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü!

Yıkıcı depremin üzerinden yaklaşık 3 günün geçmesine rağmen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Türkiye’nin dört bir yanında da bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor. CHP Genel Merkezi’nin talimatlarıyla tüm illerde olduğu gibi yıkıcı depremin hemen ardından CHP Manisa İl Başkanlığı başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri ile tüm ilçe başkanlıklarında yardım seferberliği başlatıldı. 

CHP Manisa İl ile Şehzadeler ve Yunusemre İlçe başkanlıklarında kısa sürede toplanan yardımlardan oluşan iki tırdan birisi Malatya’ya, birisi ise Hatay’a gönderildi. 
Yardım seferberliği konusunda açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, yardım konusunda çalışmaların devam ettiği dile getirerek, yardımda bulunmak isteyen vatandaşları il ve ilçe başkanlıklarına beklediklerini ifade etti. 

CHP İl Başkanı Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye bugünlerde tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Yıkıcı depremin yaşandığı günden bu zamana kadar yaşanan koordinasyon eksikliğini hepimiz görüyoruz. Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarında sıkıntılar yaşanırken, bir taraftan da yardımların bölgeye ulaşması konusunda önemli sıkıntılar yaşanıyor. Zamanı gelince yaşanan eksiklikleri tek tek konuşacağız. Ama şuanda birlik ve beraberlik olma zamanı. Tem yürek olma zamanı. Tüm illerde olduğu gibi Manisa’da da partimizin il ve ilçe başkanlıkları büyük bir reaksiyon göstererek hemen yardım seferberliği başlattı. Kısa bir zamanda hem vatandaşlarımızın hem de partililerimizin desteğiyle 2 tır yardım malzemeleri ve gerekli temel ihtiyaç malzemelerini topladık. Şuanda tırlarımız Malatya ve Hatay illerine doğru hareket etti. Ancak merkez ilçelerimiz olmak üzere tüm ilçelerimizdeki başkanlıklarımızda yardım seferberbilğimiz devam ediyor. Unutmayalım ki bu dayanışma bir veya iki gün değil, belki de aylarca sürmesi gereken bir dayanışma olacak.”
“HALKIMIZ KÖTÜ GÜNDE KENETLENDİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise şu ifadelere yer verdi: “Bir deprem felaketi daha yüreğimizi yaktı. Depremin üzerinden yaklaşık 3 gün gibi bir zaman geçmesine rağmen hala canla başla arama kurturma çalışmaları devam ediyor. Yaşadığımız bu büyük felakette bütün kadrolarıyla ve imkanlarıyla halkın yanında olması gereken devlet aygıtının nasıl çöktüğüne hep beraber şahit olduk. Ama halkımız her zamanki gibi kötü günde kenetlendi. Memleketimizin dört bir yanından yardım malzemeleri deprem bölgemize ulaştırılıyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Manisa örgütleri olarak hızlı bir şekilde organize olup yardım toplamaya başladık. Deprem bölgesine ivedilikle gidip yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Temennimiz göçük altındaki vatandaşımızın hızlı bir şekilde kurtarılmaları. Yüce Allah, tüm halkımızın yar ve yardımcısı olsun.”
“TEŞEKKÜRLER MANİSA”
Kısa bir zamanda önemli miktarda yardım topladıklarını ifade eden CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı açıklamada Manisa halkına teşekkür ederek, “İl başkanlığımız başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Örgütleri olarak bir tırımızı Malatya'ya bir tırımızı Hatay'a doğru yola çıkardık. Yardımlarımız devam edecek. Bu yaraları hep birlikte saracağız. Gün birlik günü, bizler bunun farkındayız. Gece yarılarına kadar paketleme ve yükleme çalışmalarında fedakarca çalışan gençlerimize, kadın kollarımıza, üyelerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim