Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan CHP Manisa İl Başkanı Balaban, artan akaryakıt ücretleri, yedek parçalara gelen yüzde 100’lük zamlar sebebiyle lojistik hizmetinin kalbi olan kamyoncuların büyük sıkıntılar yaşadığını ve sıkıntılar sebebiyle iş yapamaz hale geldiğini ifade etti. 
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ OLAN BİR PARTİYİZ
Açıklamasında hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını söyleyen CHP’li Balaban şu ifadelere yer verdi: “Taşıyıcı arkadaşlarımızın sorunlarının başında yüksek akaryakıt ücretleri geliyor. Bunun yanında ağır vergiler, yüksek otoyol ve geçiş ücretleri, Avrupa’da olan mazot desteğinin ülkemizde olmaması gibi birçok sorun var. Ancak en büyük sorunlardan birisi de emekçi kardeşlerimizin yüksek enflasyon yükü altında ezilmeleridir. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca sorunları tespit eden değil çözüm önerilerini de ortaya koyan bir partidir. En yakın zamanda kurulacak iktidarla tüm bu sorunlara çözüm üreteceğiz; nedir bu çözümler? Taşıyıcı arkadaşlarımız aynı zamanda esnaf ama KOSGEB desteklerinden faydalanamıyorlar. O halde ilk önerilerimizden birisi bu destekten faydalanmalarını sağlamak olacaktır. Bu esnafımızın çalışma saatleri de oldukça düzensiz, bunun da uluslararası çalışma saatlerine göre düzenlenmesi gerekiyor. Trafik ve kasko sigortaları da çok yüksek, otobanlar da, köprü geçiş ücretleri de, bunların mutlaka düzenlenmesi ve taşıyıcı arkadaşlarımızı rahatlatacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor.”
EN ÖNEMLİSİ ÜLKE EKONOMİSİ YAPITAŞLARINDAN OLAN TAŞIYICI ARKADAŞLARIMIZIN RAHAT BİR NEFES ALMASI
Ülkede derin bir ekonomik krizin yaşandığını söyleyen Balaban, açıklamalarının sonunda bu krizin tek çözümünün liyakatli kadrolar ile olabileceğini ekledi; “Ülke olarak artık buhrana dönüşmüş derin bir ekonomik krizin içindeyiz. Taşıyıcı esnafımız da bu krizden en çok etkilenen kesimlerden birisi. Şimdi yüksek akaryakıt fiyatları dedik bu fiyatların düşmesi için ekonomiyi nitelikli kadroların yönetmesi gerek. Ben ekonomistim demekle ekonomist olunmuyor, bunun eğitimi var, araştırılması gerekenler var, bir politikayı ortaya koymadan önce getirisi ve götürüsünü iyi hesaplayabilecek kadrolara ihtiyaç var. Hükümet memleketi ekonomi konusunda da deneme tahtasına çevirdi. Ama ne taşıyıcı esnafımız ne de halkımız umutsuz olmasın, CHP olarak nitelikli kadrolarımızla hazırız, Türkiye’nin ekonomisini toparlamaya ve ilerletmeye talibiz. En önemlisi taşıyıcı ülke ekonomisinin yapı taşlarından olan taşıyıcı esnafımızın insanca yaşayacak ücretleri kazanması, kendilerini temsil edecek bir alan bulabilmeleri, çıkarılan yasalarda söz sahibi olabilmeleri, iktidarımızda bunu sağlayacağız.”

Editör: TE Bilişim