"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İl Sekreteri Ali Kuyumcu ve CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av.Yiğit Özcan ile birlikte, Prof.Dr. Mazhar Bağlı hakkında ‘Hakaret, İftira, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ suçundan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 
“CHP İÇERİSİNDE SİYASET YAPANLARI HEDEF HALİNE GETİRİYOR”
Suç duyurusu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, eski siyasetçi Prof.Dr. Mazhar Bağlı’nın televizyon programında yaptığı açıklama ile CHP’yi terör örgütleriyle birlikte işbirliği yapmış gibi gösterdiğini ve partisini hedef haline getirdiğini ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı acıkmada şu ifadelere yer verdi: “Prof.Dr. Mazhar Bağlı, televizyondaki yaptığı açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisine ve partinin ilimizdeki temsilcisi olup il başkanı sıfatını haiz bana hakaret ve iftirada bulunmuştur. Bağlı’nın bu çirkin iftira ve hakareti partimize asla yapışmaz. CHP, kurtuluş savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Kamuoyu nezdinde bu ithamlar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Ancak bu durum, bir akademisyenin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Bağlı, FETÖ’yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten partimize iftirada bulunmuştur. Bağlı’nın bu ifadeleri toplumda CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle işbirliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmektedir.”
“AITTIĞI BU İFTİRALAR KARŞISINDA SESSİZ KALAMAZDIK”
CHP’li Balaban açıklamasının son kısımında şöyle konuştu: “Prof.Dr. Mazhar Bağlı suç teşkil eden beyanlarını bir anlık gafletle yapmamıştır. Kendisi eski bir milletvekili ve sosyoloji alanında çalıştığını iddia eden bir akademisyendir. Bu durumda Bağlı’nın boş bulunduğu ya da dil sürçmesi ile bu ifadede bulunduğunu söylemek imkansızdır.  Üstelik programdaki diğer katılımcılar ve moderatör, Bağlı’nın ifadelerini kendisine hatırlatmıştır. Bunun yanında program esnasında Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan tarafından da cevap verilmiş ve hukuki hakların kullanılacağı hatırlatılmıştır. Buna karşın Bağlı özür dilemek bir yana dursun, söylediklerini dahi düzeltmemiş, hatta yalan içerikli argümanlarla desteklemeye çalışmıştır. Bizde bu duruma sessiz kalamazdık. Bu nedenle Bağlı hakkında ‘Hakaret, İftira, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ suçundan hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

Editör: TE Bilişim