Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, il, ilçe kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. 
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve ilçe başkanlarının Atatürk Milli egemenlik ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasını artından saygı duruşu gerçekleştirilerek, İstiklan Marşı okundu. Çelenk sunma törenin ardından CHP’nin kuruluş yıldönümü ile ilgili konuşmalar yapıldı. 
“ÜLKEMİZİN KURULUŞ MAYASIDIR”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99 yıldır Türkiye’nin teminatı olan bir parti olduğunu ifade etti. 
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir. Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir.”
“AKP İKTİDARINDA CUMHURİYETİN DEĞERLERİ BÜYÜK TAHRİBATA UĞRAMIŞTIR”
Açıklamasında Cumhuriyetin yaklaşan 100.’ncü yılının sonlarına doğru AK Parti iktidarında cumhuriyet değerlerinin büyük bir yıkıma uğradığını iddia eden CHP’li Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan tek adam rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Cumhuriyetin son çeyreğinde ne yazık ki 20 yıllık AKP iktidarında Cumhuriyet değerli çok büyük tahribata uğratılmıştır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır. Ancak umutsuzluğa yer yok. Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.”
PARTİLİLERE SESLENDİ, SEÇİMİ İŞARET ETTİ
CHP’li Balaban konuşmasının son kısmında, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan seçime 9 aylık bir sürenin kaldığını ifade ederek partililere seslendi: “Cumhuriyet ile savaşan AKP ve onun destekçilerine karşı bizler her zaman mücadeleyi en ön saflarda yürüten kadro insanlarız. Ama bize düşen bir görev daha var. Önümüzdeki son 9 aya en iyi şekilde hazırlanmak ve Cumhuriyetin 2.’nci yüzyılda ülkemizi parlamenter sistem ile taçlandırmaktır. Özellikle AKP’nin tahrip ettiği, yıllardır bozduğu ekonomiyi de bir üretim seferberliğiyle yeniden düzene sokmak istiyoruz. Bu güç hepimizde ve bizlerde var. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa,birikime, gelecek vizyonu ve siyasi iradeye de sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi, 99. kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir.” 
“GÜCÜMÜZÜ ATATÜRK’TEN ALAN BİR PARTİYİZ”
Törende söz alan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler gururluyuz. Çünkü bizim kurucumuz, bizim partimiz sırtını padişaha, sultana, makama değil, Anadolu’daki ve Trakya’daki bu yiğit, yurtsever, vatansever insanlarına güvenerek kurulmuştur. Partimiz Amerika’dan, İngiltere’den, Arabistan veya Rusya’dan icazet alarak İçişleri Bakanlığı’na bir dilekçe verilerek kurulmamıştır. Bizim partimiz Sakarya’da, Dumlupınar’da,  Kurtuluş Savaşı’nın tüm cephelerinde kan ve can vererek kuruldu. Fakir, yoksul ve esir bir milletten kendi ayakları üzerinde duran dünyaya örnek gösteren bir ulus yaratan Mustafa Kemal Atatürk’ten gücümüzü alan bir partiyiz. Bu nedenle 99.’ncu yıldönümümüzü büyük ve gururla kutluyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye’nin istikbalinin ve istiklalinin temeli olmaya devam edeceğiz.”
“ÜLKEMİZ İŞGAL ALTINDA”
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurarken ülkeye iki önemli hediye bıraktığını bunlardan birisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Biz Türkiye’nin en büyük ailesiyiz ve bundan da büyük gurur duyuyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu memleketi ve bu vatanı bizler için kurtararak bağımsızlığımızı hediye ettiler. Ama bu bağımsızlığı hediye ederken Türkiye’ye çok güzel bir armağan bıraktılar. Bu armağan Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ancak ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100.’üncü yılında ülkemiz işgal altında. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak Türkiye’yi tekrar bu işgalden kurtarmamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin 2.’nci yüzyılında ülkemizi gerçekten demokrasi ile taçlandırmamız gerekiyor. Kurucu iradenin fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor. Bizde bu kudret var. Damarlarımızda bu asil kan mevcut. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de CHP’ye ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından CHP’liler Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 


 

Editör: TE Bilişim