Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti

HABER: AHMET ÜNSAL
MOSB ZEKİ Yaşam Merkezi'nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı SOGEP Programı ve Zafer Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklenen ZEKİ Plus Projesi'nin kapanış töreni gerçekleşti.Dünyanın en önemli yatırım şirketlerinin dış yatırım olarak tercih ettiği Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Manisa Valiliği, sanayicilerce fikir birliğine varılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı SOGEP Programı kapsamında desteklenen ve ZAFER Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklenen Zeki Plus Projesinde kapanış töreni gerçekleşti.
Manisa’da çeşitli nedenlerle engeli bulunan gençlerin ağırlıkta olduğu Zeki Yaşam Merkezi'nde usta öğreticileri yardımlarıyla OSB’deki fabrikalara üretim gerçekleştiren engelli bireyler etkinliklerine katılanları şarkılarla ve alkışlarla karşıladılar.
TÜRKİYE’DE GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYA SAHİBİ
ZEKİ Plus Projesi 19. Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde Bronz Stevie Ödüle layık görüldü. ZEKİ Projesi de Gümüş ödüle layık görülmüştü
Manisa OSB Yönetim Kurulunun öncülüğünde 4 Yıl öncesinden Projelendirilerek Manisa’ya kazandırılan Zeki Yaşam Merkezi bu alanda Türkiye’deki diğer OSB‘lere öncü oldu. 
Zeki Yaşam Merkezi'ndeki Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kadir Murat Çam, Bölge Müdürü Funda Karaboran, Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, kurum müdürleri, sanayiciler katıldı.
Proje kapsamında 2 dezavantajlı kadın ve 4 zihinsel engelli birey uyum programını tamamlayarak, Klimasan Fabrikasında istihdam edilecek.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek,  “Burada çok kıymetli bir projeyi hep birlikte başarıyla hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eser sizlerin.üretime katkı sağlayanlarda sizin eseriniz.
Türkiye’de bir ilk olarak 2015 yılında kuruluş çalışmalarına başladığımız, 2017 yılında ise hayata geçirdiğimiz, açılımı Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri olan, ZEKİ Yaşam Merkezimizi özverili çalışmalarımızın sonucunda, paydaşlarımızın da desteği ile bir adım ileri taşıdık. ZEKİ Plus Projemiz ile, ZEKİ Yaşam Merkezi’mizde istihdam ettiğimiz zihinsel engelli gençlerimizin bağımsız yaşayabilmelerine, iş hayatına, topluma dahil olmalarına ve bunun yanı sıra toplumsal bütünleşmeye katkı sağlayacak olan; sürdürülebilir ve yenilikçi bir ekosistem oluşturduk.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2020 yılı SOGEP Programı kapsamında desteklenen ve ZAFER Kalkınma Ajansı aracılığı ile yürüttüğümüz ZEKİ Plus Projemiz ile, işgücü piyasasında en az istihdam olanağı bulunan zihinsel engelli bireylerimizi korumalı işyerlerimizde istihdam ettikten sonra; çeşitli eğitim ve uyum süreçleri sonucunda korumalı işyeri sahibi firmalarımızın ana fabrikalarında çalışmalarına olanak sağladık. Projemiz kapsamında, ZEKİ Yaşam Merkezi’nde 2 ZEKİ Plus Atölyesi, Müzik ve Sanat olmak üzere sosyal amaçlı iki atölyeler ve açık hava spor alanı oluşturarak zihinsel engelli kardeşlerimizin sosyal, kültürel ve de fiziksel gelişimleri için gereken altyapıyı oluşturduk.Projemize herhangi bir karşılık beklemeden teknik destek veren Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından da ZEKİ Yaşam Merkezi’nde istihdam edilen zihinsel engelli bireylere resim, müzik ve spor eğitimleri vermeye başladık.  Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulumuzun değerli öğretmen ve yöneticilerine özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunarım" dedi. 
“SİZLERİ DAHA BİR ÇOK ULUSLAR ARASI ÖDÜLLER BEKLİYOR.ŞİMDİ SIRA ALTIN ÖDÜLDE”
Dezavantajlı kadınların hayatlarını da dokunduklarını ifade eden Türek, “Projemizde yalnızca zihinsel engelliler değil dezavantajlı kadınlarımızın hayatlarına da dokunuyoruz. Onları da fabrikalarımızda engelli bireylerimiz ile birlikte istihdam ediyoruz. İlk olarak, Manisa OSB ZEKİ Plus Projesi paydaşlarımızdan Klimasan firmamızın ZEKİ Plus Atölyesi faaliyete geçmiş olup, hali hazırda 2 dezavantajlı kadın ve 4 zihinsel engelli birey uyum programını tamamlayarak, ana fabrikada oryantasyon sürecine başarıyla geçmişlerdir.  Ardından, Teleset firmamızın ZEKİ Plus Atölyesini 1 kadın ve 1 zihinsel engelli birey ile uyum sürecine başlattık.Oryantasyon sürecimiz tamamlandıktan sonra ZEKİ Yaşam Merkezimizde yer alan korumalı işyerlerine yeni arkadaşlarımızı istihdam edeceğiz. Böylelikle zihinsel engelli bireylerin istihdam ekosistem döngüsünü tamamlamış olacağız. Bugün 2 atölye ile yola çıkıyoruz; ancak ZEKİ Yaşam Merkezimizde 10 atölyemiz faaliyete geçti. Hepsini sırayla ZEKİ Plus Projesi’ne dahil etmeyi arzu ediyoruz. Aramızdaki firma temsilcilerimize bu mesajımı şahsen iletiyorum.Ve elbette ki, hiçbir başarı ödülsüz kalmaz.Gururlar söylemek isterim ki, ZEKİ Plus Projemiz 19. Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde Bronz Stevie Ödüle layık görüldü. Sizleri daha bir çok uluslar arası ödüller bekliyor.şimdi sıra altın ödülde. Hatırlayacağınız üzere ZEKİ Projemiz de Gümüş ödüle layık görülmüştü.Bu yolda bizimle beraber, projemizin tasarı aşamasında emek veren Sayın Valiliğimize ve Zafer Kalkınma Ajansımıza, finansman desteği sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, projemizin birbirinden kıymetli paydaşları Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve bir ilke imza atan firmalarımız Klimasan Klima San. ve Tic.  A.Ş. ve Teleset Elektromekanik San. ve Tic. A.Ş.’ye teşekkürü bir borç biliyorum. ZEKİ Plus sürecine dahil olan çalışanlarımıza, yolunuz açık olsun diyor, bu projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte nice başarılara" diye konuştu.
Zafer Kalkınma Ajansı Manisa İl Temsilcisi Cansu Uyar, Zafer Kalkınma Ajansı olarak böyle anlamlı bir projeye destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
ZEKİ’YE KATKI SAĞLAYANLARA ŞÜKRAN PLAKETİ
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, projede emeği geçen başta Manisa OSB olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi.
4 yıl öncesinde Zeki’nin çatısı altına giren ve ürettikleri sanayide katma değer ve sinerji sağlayan engelli bireylerine de başarı belgeleri Zeki Projesinin fikir öncüsü olan Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran tarafından verildi.
ZEKİ Müzik Korosu, gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle büyük alkış aldı. ZEKİ Efeleri törene ayrı bir renk kattı. Programdan sonra Vali Karadeniz, Başkan Türek ve davetliler atölyeleri inceleyerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi.

Editör: TE Bilişim