BERK MERSİNLİ: "MHP ZİHİN BULANDIRIYOR!"

Ak parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Mhp Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ'ın iddialarına karşılık basın açıklaması yaptı.

Mersinli şunları söyledi: "MHP Merkez İlçe Başkanı Sayın Engin Kabadağ’ın Manisa Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Selçuk Özdağ için yapmış olduğu açıklamayı çok talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sayın Kabadağ’ın bu açıklaması kendisi ile aynı düşünmeyen herkesi hain gören bir zihniyetin yansımasıdır. 

Sayın Engin Kabadağ öncelikle şunu iyi bilmeli ki Sayın Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Askerî mahkemelerde idamla yargılanırken, ‘Ya 15 yıl yatarız ya da idam ediliriz’ diye düşünürken, yakın arkadaşları yanlarından alınıp idam edilirken aklından bir tek insanların ölmeye değil, yaşamaya ihtiyacı olduğu fikrini geçiriyordu. Bugünde bu fikirde olduğunu her yerde her toplantıda her konuşmasında dile getirmektedir. Yıllardır ‘Türkiye bölünür’ diyenlerin akıllarında zaten Türkiye bölünmüştür. Engin Kabadağ Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Selçuk Özdağ hakkında konuşacaksa önce kendisi Sayın Özdağ’ın kim olduğunu, bugünlere nasıl geldiğini iyi bilmeli, bilmiyorsa da araştırmalıdır.

Bizim amacımız bütünleştirmek. Aylardır şehit cenazesi gelmiyor. Aylardır hiçbir anne ağlamıyor. Hiçbir ocağa ateş düşmüyor. Ülkenin bölünmez bir bütün olduğunu ve bütünlüğünden asla taviz verilmeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Ben açıkçası Sayın Engin Kabadağ’a Çanakkale’ye gitmesini öneriyorum. Çanakkale’yi anlayamayan Türkiye’yi asla anlayamaz. Çanakkale ruhunu anlayamayan milleti de, milliyeti de, milliyetçiliği de anlayamaz. Bu millet Çanakkale de millet oldu, kardeş oldu bu kardeşliğin daim olması için tek millet,  tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek geleceğe yürüyeceğiz. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatı AK Parti'dir. Ülkenin her karış toprağında ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran tek parti yine AK Parti'dir.

Şimdi soruyorum size Sayın Kabadağ; çözüm süreciyle ilgili, kardeşliğimiz ile ilgili Manisa halkının zihnini bulandırmaya çalışmayın, bu gibi sloganvari açıklamaları bir kenara bırakarak, çözüm süreciyle ilgili fikirlerinizi öne çıkarın. Aklıselim herkes tarafından artık ülkede terörün bitirilmesi isteniyor. Bu ülke artık anaların ağlamaması için çözüm sürecini desteklerken siz ne yapıyorsunuz? Bu süreci baltalamak, zihinleri bulandırmak, halkın istediği barışı farklı yönlere çekmek, bilgi kirliliği yaratmaktan başka ne iş yapıyorsunuz? Varsa süreçle ilgili fikirleriniz, düşünceleriniz çıkıp dile getiriniz. Terör meselesi, ne bir siyasi partinin ne bir şahsın meselesidir. Bu mesele hepimizin Türkiye’nin meselesidir. Bu meseleye muhalefet edenler sadece AK Parti’ye muhalefet olsun mantığıyla hareket ederek karşı çıkarlar ise ülkenin geleceğine büyük haksızlık etmiş olurlar. "

Mersinli şöyle devam etti, "Ben de sözlerimi Genel Başkanımız ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında yapmış olduğu sözler ile bitirmek istiyorum; “Vur de vuralım, öl de ölelim” diyenlere “Onun da zamanı gelecek” diyen genel başkanın ülkücü gençlere söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Söz söyleyecek yüzü dahi yoktur. Tekrar söylüyorum edep yahu diyorum. Böylelerine aynaya bakıp, sağa sola hakaret yağdıranlara en güzel cevabı Mehmet Akif veriyor. “Şarka bakmaz, Garbi bilmez, edepten yok payesi bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi. “ "
Editör: TE Bilişim