Günlerdir konuşulan 'bedelli askerlik' konusunda AK Parti cephesinden en net yorum Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, 24 Haziran sonrasını işaret etti.
"BÜYÜK BİR BEKLENTİ VAR"
24 Haziran'da AK Parti'nin iktidara gelmesi durumunda bedelli askerliğin ilk gündem maddesi olacağını belirten Yıldırım, "Bedelli askerlik büyük bir beklenti oluşturdu. Çok büyük beklenti var. 5 milyondan fazla genç beklenti içinde ya bizi askere alın ya yakamızı bırakın diye. Devlet olarak bize düşen bu sorunu bir şekilde çözmektir. Seçim sonrası yeni hükümetin en öncelikle ele alacağı konulardan birisinin bu olacağına tereddüt yok" şeklinde konuştu.
BOZDAĞ: YENİ DÖNEMDE NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ
Daha önce de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da bedelli askerlik açıklaması yapmıştı. Bozdağ, "Herkes bunu soruyor. Orada bir sorun olduğu belli. Başbakanımız da bu soruna işaret etti. Bunu yapabilme imkanı mümkün değil. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz. Şu anda bunu yapabilme imkanı yok, ama ortada da sorun olduğu konuşuluyor. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim