HABER:SERKAN ÖZCAN
Kanser hastası Müjgan Yavuz: "Artık iyice huzursuz oldum. Çok üzülüyorum, yaşadığım kaygı nedeniyle uyku düzenim de bozuldu. Psikolojik olarak çok huzursuzum. 'Ben bunun yüzünden hastayım' diye düşünmeyi başladım. Her gördükçe sinirim bozuluyor"
Manisa'nın Salihli ilçesinde, 2 yıldır kanser tedavisi gören 61 yaşındaki Müjgan Yavuz, evinin hemen karşısında bulunan baz istasyonundan psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, cihazın bu bölgeden kaldırılmasını istiyor.

Aksoy Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Yavuz, 2 yıl önce rahim kanserine yakalandı. Tedavi sürecinde tam iyileştiğini düşünürken yeniden rahatsızlanan Yavuz, doktoruna başvurduğunda kanserli hücrenin karaciğerine sıçradığını öğrendi.

Yeniden tedavi uygulanmaya başlanan Yavuz, kanserle mücadelesinde, evinin hemen karşısındaki binanın çatısında bulunan baz istasyonunun moralini bozduğu ve iyileşme döneminde kendisini daha da kaygılandırdığını düşünerek ilgili firmadan cihazın kaldırılmasını talep etti.

İsteği kabul görmeyince hukuk mücadelesi başlatan aile, yerel mahkemede reddedilen davalarını istinafa taşıdı.

Baz istasyonundan olumsuz etkilediği için pencereden dışarı bakamadığını ve balkona dahi çıkamadığını dile getiren Yavuz, firmadan anlayış bekliyor.

"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı

- "Sürekli karşımda"

Müjgan Yavuz, muhabirimize, hastalığı ilerlediği için tedavinin de bazen zorlaştığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır hastaneye gidip geldiğini anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Maalesef şimdiye kadar bir şifa bulamadım ama umudumuzu da kaybetmedik. Sürekli kemoterapi alıyorum. Tedavi sürecinde hemen evimin karşısında bulunan baz istasyonu beni inanılmaz huzursuz ediyor. Sinirlerim bozuluyor, balkona çıksam sürekli karşımda, oturma odasında sürekli karşımda. Artık iyice huzursuz oldum. Çok üzülüyorum, yaşadığım kaygı nedeniyle uyku düzenim de bozuldu. Psikolojik olarak çok huzursuzum. 'Ben bunun yüzünden hastayım' diye düşünmeyi başladım. Her gördükçe sinirim bozuluyor."

Komşularının da baz istasyonundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Yavuz, cihazın bir an önce kaldırılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Müjgan Yavuz'un kızı Gülbahar Çelik de 2 yıllık kanser mücadelelerinde morallerinin çok bozulduğunu belirterek, baz istasyonunun kaldırılmasının artık mahkemeye bağlı olduğunu ifade etti.

Ailenin avukatı Mustafa Bilgehan Çalık ise "Burada, her gün kapı ve penceresini açtığında karşısında baz istasyonu gören bir kanser hastasının haklı bir talebi var. Bu şartlar altında baz istasyonu insan sağlığı düşünülerek buradan kaldırılması gerekiyor." diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim