2021 yılında Manisa’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2021 yılında 2 bin 183 kişiye 1 milyon 723 bin 542 TL yardım yapıldığı bildirildi. 

Yunusemre Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 60 bin kişiye gıda kolisi, 5 bin çocuğa kıyafet, bot, bebek bezi dağıtıldı, yaklaşık 4 bin hanenin elektrik faturalarını ödendi ve bakkal veresiye defterleri kapatıldı. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, iktidarın halkı bile isteye fakirleştirdiğini ve daha sonra verdiği yardımlarla övündüğünü savundu. 

“FAKİRLEŞTİRDİKLERİ HALKA YARDIM REKLAMI YAPIYORLAR”

Başkan Eryılmaz, “Türkiye, zenginlerin parasına para kattığı, fakir vatandaşlarımızın ise bir ekmek almakta bile güçlük çektiği, orta direğin kalmadığı bir ülkeye dönüştü. Doları 7 TL’de tutmak için 128 milyar doları yaktılar, dolar 17’lere dayandığında fakirden alıp zengine verdikleri bir kur korumalı mevduat sistemi uydurdular. Ülkeyi öyle bir derin yoksulluk sarmalına ittiler ki, asgari ücretle çalışanlarımız bile yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Vatandaşlar kira ödeyemedikleri için Anadolu kentlerine tayin istemeye çalışıyor. Tüm bunlar apaçık önümüzde dururken, utanmadan fakirleştirdikleri halka yardım yaptılar diye kendilerini reklam etmeye çalışıyorlar” dedi.

Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti

“YOKSULLUK EDEBİYATINI BIRAKIN”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Geçtiğimiz gün Yunusemre Belediyesi’nin bir açıklamasını gördüm, okudum ve gözlerime inanamadım. Belediye, 270 bin nüfuslu Yunusemre’de 60 bin kişiye gıda kolisi dağıttığını söylemiş. Yani Yunusemre ilçemizde yaklaşık her 4 kişiden biri gıda kolisi yardımına bile muhtaç noktaya getirilmiş. 5 bin çocuğa bot yardımı yapılmış. Bunlar korkunç rakamlar. 4 bin hane, elektrik faturası ve veresiye bakkal borçlarını ödeyemediği için belediye sözde yardım etmiş. Bir haneyi 3 kişi varsayarsak, Yunusemre ilçemizde yaşayan en az 12 bin kişi elektrik faturasını, bakkal borcunu ödeyememiş demektir. Kendiniz zenginlik içerisinde yaşarken, yardıma muhtaç insanlarımıza fakirlik edebiyatı yapmayı bırakın. Türk milletinin yardıma muhtaç hale gelmesinin tek sorumlusu AK Parti iktidarının 20 yıldır halkına ihanet etmesidir. Vatandaştan göreceğiniz tepkiyi bildiğiniz için sokağa çıkıp saha çalışması bile yapamıyorsunuz. Yapılacak olan ilk seçimde halk sandıkta size gereken tokadı atacak. İYİ Parti olarak biz halka yardım etmeyi değil, halkın yardıma ihtiyaç duymayacağı bir sistemi hayata geçirmeyi vaat ediyoruz. Bu milletin yakasından düşün artık”

Editör: TE Bilişim