2. Türkiye Çiftçi Zirvesi’nde konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kur Korumalı Mevduat (KKM)’ın maliyetinin 75,6 milyar TL olduğunu söyledi. Merkez Bankası’nın dövizden KKM’ye geçenlere ne kadar ödediği bilinmiyor, sistemin kamuya maliyetinin 150 milyar TL’yi bulduğu tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam"

“FAKİRİN VERGİSİNİ ZENGİNE FAİZ OLARAK YATIRDILAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, kur korumalı mevduat sistemine ilişkin açıklama yaptı. Başkan Eryılmaz, “Bir kişinin kafasında kurduğu ekonomi modelini hayata geçirebilmek için önce 128 milyar dolarımızı yaktılar, daha sonra dövizi durdurulamaz bir noktaya getirdiler. Bir gece ise kur korumalı mevduat sistemini ortaya atarak şapkadan tavşan çıkardıklarını düşündüler. Şimdi görüyoruz ki o tavşan, çocuklarımızın gelecek yıllarını çaldı. Fakirden alıp zengine verdikleri bir sistem yarattılar. Fakirin vergisini alıp zenginin banka hesabına faiz olarak gönderdiler. Bu akıl almaz sistem, Türkiye’ye geri dönüşü çok zor zararlar verdi” dedi.

“ÇİFTÇİLERE, İŞÇİLERE, ESNAFA DESTEK VEREBİLİRLERDİ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Aylarca çiftçilerin sorunlarını her platformda dile getirdik. Artan girdi maliyetlerinden, çiftçilerin borçlarından bahsettik. Manisa’da çiftçilerimizi ziyaret edip sorunlarını dinledik, rapor oluşturduk, bu raporu da kamuoyuna açıkladık. Eğer ki iktidar kur korumalı mevduata, yani zengini daha zengin etmek için hazırladıkları sisteme para ayırmayı bırakıp Türk milletini düşünseydi, Manisa çiftçisi dahil Türkiye’nin tüm çiftçilerine daha fazla mazot ve gübre desteği verilebilir, kredilerinin faizleri silinebilirdi. Gençlere istihdam ofisleri açılabilir, sanayici desteklenebilirdi. Küçük esnafa kira desteği artırılabilirdi. Girişimcilere hibeler çok ciddi miktarlara çıkarılabilir, Türkiye’nin kendi marka şirketlerini yaratması sağlanabilirdi. AK Parti, artık yalnızca bir avuç yandaş zümresine hitap eden bir parti haline gelmiştir. Türk milleti, sandığı önüne getirdiğiniz ilk fırsatta sizden kurtulacak ve İYİ Parti kadroları ile gerçekçi ve halkçı bir ekonomi yönetimine kavuşacak”

Editör: TE Bilişim